Officieel: Toroidion 1MW met 1.341 pk

toroidion-1mw-2015_01

Het is Scandinavisch, heeft 1.341 pk en het is geen Koenigsegg One:1. Wat het dan wil is? Deze elektrische Toroidion 1MW. Wie zegt dat snelle wagens niet groen kunnen zijn?

Dankzij Koenigsegg hebben we de Megacar - wagens met meer dan 1.341 pk (ofte 1 Megawatt) -, Toroidion gaat voor de eerste volledig elektrische Megacar. Hoeveel Duracell-batterijen daar juist voor nodig zijn geeft het merk nog niet mee. Want de daadwerkelijke specificaties zijn op z'n minst nogal 'conceptueel'.

Wel maakt het Finse bedrijf gewag van een batterijpak dat snel kan verwisselt worden. Op die manier willen ze kans maken om mee te kunnen racen in Le Mans. Het uiterlijk bestaat alvast uit een relatief bolle en klassiek styling met moderne toepassingen zoals Led-verlichting. Binnenin wordt de racerij alles behalve verstopt, want het interieur lijkt zo uit een racewagen te komen.

toroidion-1mw-2015

Op dit moment stelt het merk de wagen voor in Monaco tijdens de Top Marques, daarna zal het testen beginnen waarna ze meer informatie kunnen vrijgeven.

toroidion-1mw-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws