In 2017 rijden en vliegen we allemaal met deze AeroMobil 3.0

aeromobil_01

Auto's waarmee je ook kan vliegen, we dromen er al van sinds The Jetsons in 1962 op de beeldbuis verschenen. Tot op heden blijft het echter bij dromen. Al komt daar binnenkort verandering in volgens AeroMobil. In 2017 komen ze namelijk naar buiten met hun vliegende auto. Een naïeve droom, of realiteit?

Tijdens het SXSW festival in Texas (met muziek, film en interactieve media in de hoofdrol) wist het Slovaakse AeroMobil te zeggen tijdens een presentatie dat ze in 2017 klaar zullen zijn met hun vliegende roadster. 'Het voertuig zal in een gelimiteerde productie verschijnen en vooral rijke supercar-kopers en vlieg-enthousiastelingen bekoren', aldus de CEO van het bedrijf, Juraj Vaculik.

Momenteel heeft het bedrijf een geavanceerd rijdend en vliegend prototype dat kan opstijgen en landen op grasvelden van zo'n 200 meter lang (twee voetbalvelden). Daarnaast is AeroMobil ook al aan het experimenteren met een autonoom voertuig dat zelf rijdt en zelf vliegt. Het klinkt alvast als zware fictie. Daarnaast zullen ook de meeste regeringen niet meteen staan te springen om vliegende auto's toe te laten. Anderzijds kan je fileproblemen zo wel oplossen. Hoe groot dat slaagkans van dit project is? Dat moet - grappig genoeg - de toekomst uitwijzen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws