Audi S3 Cabriolet is er officieel

audi-s3-cabriolet-2014

Audi vult het S3-gamma aan met een Cabriolet. Dat kon je wel verwachten nadat eerder ook de driedeurs, de Sportback en de Berline zulke behandeling kregen. De voorstelling van deze versie gebeurt in Genève.

Je kan wel raden dat de S3 Cabriolet weinig verschilt van zijn broers op het technische vlak. Ook hier een 2.0 TFSI met 300 pk en 380 Nm. Daarmee rijd je je haren droog van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden, met een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Audi geeft een verbruik op van 7,1 l/100 km, gecombineerd met een CO2-uitstoot van 165 g/km.

logo's everywhere

Audi legt de S3 Cabriolet 25 mm dichter bij de grond dan zijn gewone cabrio-broertjes. Verder komen we ook hier weer vier uitlaatpijpen tegen en zien we de kenmerkende geborstelde spiegelkappen ook hier terug. Je kan de S3 Cabriolet ook onderscheiden aan de specifieke grille en natuurlijk zijn er de S3-logo's. Ook binnen zie je elementen in geborsteld aluminium, je krijgt sportstoelen onder je kont en je wordt overladen met S3-emblemen.

audi-s3-cabriolet-2014

De S3 Cabriolet wordt voor het eerst getoond aan het grote publiek op het salon van Genève, de eerste kopers kunnen tegen het einde van de zomer van hun open S3 genieten.

audi-s3-cabriolet-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws