9ff en SpeedArt gooien handdoek in de ring

SpeedArt-9ff-bancruptcy

Net zoals Ferrari heeft Porsche niet graag dat tuners aan hun wagens komen. Zowel 9ff als SpeedArt zijn door oneindige rechtszaken van Porsche naar hun bankroet gejaagd.

2013 zal voor eeuwig in het geheugen staan gegrift als het jaar waarin massaal Duitse kleine autobouwers over de kop gingen. Na Wiesmann, Gumpert en Artega is het nu de beurt aan twee veredelaars van Porsche's.

Porsche strijdt tegen tuners

SpeedArt zette prompt een persbericht op hun website waarin ze hun situatie uitleggen. Porsche zou zich blijkbaar al jarenlang bezighouden met het aanklagen van tuningsbedrijven. De sommen om te blijven vechten in de rechtbank zijn echter zo astronomisch hoog, dat vele kleine bedrijven liever de handdoek in de ring smijten.

Waanzinnige bolides

SpeedArt en - zeker - 9ff zijn bekend geworden in de autowereld door enkele waanzinnige wagens. Vooral de GT9 van 9ff met een topsnelheid van 437 km/u kon op veel respect rekenen.

Het ziet er dus niet goed uit voor kleine tuners. Is Porsche hier in zijn recht, of voeren ze een kinderachtig spelletje uit?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 15:15
afbeelding van buyck

9ff maakte bangelijke creaties !!! 911 werd opgevoerd tot ongekende hoogten (1200pk) zie hier... http://www.youtube.com/watch?v=H5Gu8RhXzsk

Het was ook één van de meest baanbrekende tuners die de Bugatti Veyron Supersport deed zweten. Het orgelpunt was de GT9 Vmax (1400pk, 1160 Nm)

link: http://fastestlaps.com/cars/9ff_gt9_vmax.html

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws