Gerucht: Loopt Volvo EX90 binnenkort van de band in Gent?

Volvo EX90 Gent

UPDATE: Ondertussen hebben we dit gerucht ontkracht
Volgens geruchten maakt niet enkel de EX30 de oversteek vanuit China naar de productieband in Gent. Volvo heeft blijkbaar ook plannen om productie van de EX90 naar ons land te halen.


UPDATE: Ondertussen hebben we dit gerucht ontkracht


Moeten we bronnen van de Britse krant The Times en Reuters geloven, dan prepareert Volvo zich volop op een nieuwe importtax die Europa zal gaan heffen op auto's die worden geproduceerd in China. Op dit moment bouwt het Zweedse merk de EX30 en EX90 (onder andere) in China, maar die zouden - om de heffing te ontlopen - een nieuw onderkomen krijgen in ons eigenste België in de Volvo-fabriek in Gent.

Lokale productie

Voor de Volvo EX30 was het al geweten dat hij op termijn naar Gent zou komen. Voor de EX90 is dit nieuwtje/ gerucht compleet nieuw. Het nieuws komt echter niet compleet als een donderslag bij heldere hemel. Naar alle waarschijnlijkheid zal Europa deze week importeurs van in China gebouwde auto's inlichten over een mogelijke verhoging van de importtarieven.

Volvo EX90 Gent

Hoewel het daardoor reëel is dat sommige merken de verkoop een tijdlang zullen opschorten, kiest Volvo volgens de geruchten voor een logischer alternatief, met een lokale Europese productie. Momenteel assembleert Volvo Gent al batterijen voor de elektrische EX40 en EC40 en rollen beide auto's er ook van de band. Met de komst van de EX30 én EX90 zullen er maar liefst 4 elektrische Volvo's geproduceerd worden in Gent. Wat natuurlijk goed is voor de toekomst van de fabriek in België. Volvo België was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor commentaar.


UPDATE: Ondertussen hebben we dit gerucht ontkracht


Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws