Citroën C3 is jaloers op broertje DS3

Citroën C3 2013 facelift

Dat de Citroën C3 jaloers is op zijn veel hipper en populairder broertje, de Citroën DS3, staat vast. Daarom heeft de C3 een facelift ondergaan om iets hipper voor te komen. Al maakt de facelift hem op sommige punten terug saaier.

Hoewel Brazilië vorig jaar al een opgefriste C3 kreeg is het nu pas de beurt aan Europa. De Facelift van deze tweede generatie C3 blijft eerder beperkt.

Zo is het front lichtjes onder handen genomen. Een andere bumper - die eigenlijk platter overkomt dan het pre-facelift model - laat de scherpe lijnen rond de mistpitten verdwijnen. In de plaats krijg je wel het obligatoire LED-streepje. De grille verliest ook zijn zilveren lippenstift bovenaan en de nummerplaatbalk wordt mee gespoten in de lakkleur. De koplampen verliezen de luchtinlaat er net onder.

Citroën C3 2013 facelift

De achterlichten kregen een paar donkere laagjes schmink wat de C3 een pak sportiever staat. Verder zijn er geen nieuwigheden te zien aan de derrière van de Fransoos. Al kan je optioneel ook een achteruitrijcamera krijgen.

Citroën C3 2013 facelift

Binnenin blijft de C3 bij het oude en krijgt hij geen ronde ventilatiemonden zoals op de Braziliaanse versie. Al blijft het nog altijd een net en modern Fransoos interieur om in te vertoeven.

Citroën C3 2013 facelift

Motorisch zijn er wel enkele nieuwigheden in het gamma. Een PureTech benzinemotor met 25% minder uitstoot en de e-HDI motoren worden nog zuiniger.

Uiterlijk verliest hij vooraan een stuk van zijn gebroeders DS3 look en toont hij een stuk zakelijker (lees: misschien wel saaier). Achteraan krijgt hij dan weer een sportievere uitstraling dankzij de donkerdere achterlichten. Een rare keuze als je het ons vraagt. Maar goed, als je hippe looks wil moet je maar €5.000 meer ophoesten voor een - u raadt het al - DS3. De C3 is dan ook eerder een rationele keuze die je maakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mathieu 12:26
afbeelding van Mathieu

Voor iemand die er enkel maar naar het werk en de winkel mee rijdt en zich verder niet interesseert in looks (oudjes ;-) )is €5000 wel veel, en die zal toch de gewone C3 kopen.

Henk Hendriksen 22:39
afbeelding van Henk Hendriksen

DS3 rijd ik nu bijna 3 jaar en is een echte funcar! Makkelijk bij het inparkeren, veel luxe, comfortabele lederen kuipstoelen en het leuke is: DS3-rijders begroeten elkaar 'en route' met opgestoken duim! Daar kan geen Audi A1 of Renault Capture momenteel aan tippen ..

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws