Officieel: Mini Paceman John Cooper Works

Mini Paceman JCW

Mini heeft zojuist officieel de John Cooper Works versie van hun sports activity coupé Paceman voorgesteld. In het vooronder de reeds gekende geblazen 1.6 turbomotor die 218 pk en 280 Nm voortbrengt.

De Paceman JCW krijgt standaard de All4 vierwielaandrijving mee waardoor hij het 0 - 100 nummertje aflegt in slechts 6,9 seconden. Kies je voor de automatische versnellingsbak gaat hij door tot 223 km/u, de manuele transmissie doet daar 2 km/u bij.

De 1.6 Twin-Scroll turbomotor brengt 218 pk en 280 Nm voort. Kortstondig kan dit worden uitgebreid naar 300 Nm met de overboost functie. De handbak verbruikt 7,4 l/100km en stoot 172g co2 uit per kilometer. De steptronic automaat met zes trappen moet het doen met 7,9 l/100km en 184g co2/km.

Deze Paceman onderscheidt zich van zijn mindere stalgenoten met een hele reeks sportieve accenten. Zo merken we een uniek setje 18" velgen op net zoals een verlaagde rijhoogte en een verchroomde sportuitlaat. Binnenin krijgen we verdonkerde wijzerplaten, rode stiksels en accenten, antracietkleurige hemelbekleding en piano black sierlijsten.

Met de sportknop kan de bestuurder met een druk de gasrespons, stuurgevoeligheid en de uitlaatnoot aanpassen.

De Mini Paceman zal aan het grote publiek worden voorgesteld op het autosalon van Detroit (NAIAS) in januari volgend jaar. Vanaf april 2013 zal hij bij de dealers in de showroom staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Karel 10:40
afbeelding van Karel

Binnenkort verwacht ik een Mini "Sports activity coupé-yellow trousers edition" gevolgd door een Mini "Sports activity coupé-yellow trousers edition with a touch of fabergé-green" ... enz ... m.a.w. Mini voert productdiversificatie door tot op een niveau dat kolderesk is. En o - wat is deze auto le-lijk: het lijkt wel op een DS3 met een baseball-petje.

Carlos 14:44
afbeelding van Carlos

Een beetje een plat geduwde countryman langs boven en achteraan.
Wie koopt dit? Vrouwen vooral :-)
Ook ik blijf die gigantische teller in het midden gat lelijk vinden...

Yvesw 13:39
afbeelding van Yvesw

Ik vind het een leuk bakje. Is het Mini? Not even close. Ziet het er uit als de Matchbox wagens die ik vroeger had? Hell yeah!
Moest hier een ander badge op plakken zouden veel meer mensen lyrisch zijn...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws