Officieel: Opel Astra facelift

Na de voorstelling van de nieuwe Astra Sports Sedan geeft Opel nu ook alle details en foto's vrij van de vernieuwde Astra reeks. Elk model gaande van de Sports Tourer tot de Astra GTC heeft een update gekregen, de laatste grote refresh dateerde inmiddels al van 2009.

We zien een handjevol updates vanvoor die de wagen een frisser uiterlijk moeten geven. Aan de binnenkant zijn er enkele nieuwe uitrustingen zoals een Lane Departure Warning systeem en een achteruitrijcamera. Ook het motorenpalet heeft een update gekregen.

De grootste update hierbij is de toevoeging van de 2.0 BiTurbo CDTI die al bekend was uit de Insignia. Deze brengt dankzij zijn dubbele turbo-opstelling 195 pk en 400 Nm voort. De 1.4 Turbo benzinemotor krijgt nu ook een overboost-functie mee waarbij de kracht tijdelijk van 200 naar 220 Nm gebracht kan worden.

Zoals eerder gezegd krijgt de Astra nu ook een nieuwe lading van technologische snufjes die al eerder te zien waren op de andere Opel modellen. Deze omvatten onder andere ook de Opel Eye-camera die de verkeersborden kan herkennen en een 'Following Distance Indicator'-systeem dat je afstand met je voorligger controleert. Goed (?) nieuws voor de autostrade-rijders, nu is er ook een adaptieve cruise control beschikbaar die automatisch vertraagt, afhankelijk van je voorligger.

De nieuwe Astra vijfdeurs begint met de 1.4 'Essentia' (100 pk) vanaf 16.750 euro in België. De vierdeurs Astra Sports Sedan gaat over de toonbank vanaf 17.250 euro met dezelfde motorisatie en uitrusting als de eerder vernoemde vijfdeurs.

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ewoud 14:15
afbeelding van Ewoud

Knappe wagens, vooral de GTC en OPC dan. Vind het toch een snelle facelift, lijkt nog niet zo lang geleden toen hij in de straatbeelden begon te verschijnen.

Sven 15:49
afbeelding van Sven

de huidige Astra werd in september 2009 voorgesteld. De tijd gaat snel :).
Opel durft tegenwoordig wel lichte tussentijdse updates uit te voeren, al dan niet gepaard gaand met een uiterlijke aanpassing, ook bij de Corsa en Insignia gebeurde dat al meerdere malen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws