Officieel: Opel Corsa OPC Nürburgring Edition

Tussen al het nieuws van de salons van New York en Shanghai door, geeft Opel de officiële info vrij van de Corsa OPC Nurburgring Edition. De beperkte reeks, een oplage van 500 stuks, is goed voor een vermogen van 210 pk. De stijging met 18 wordt bekomen door een aangepaste motorsturing en dito uitlaatlijn. Het koppel van deze speciale editie bedraagt 250 Nm (280 Nm in overboost).

Een sprintje van 0 naar100 km/u gaat in 6,8 seconden, de topsnelheid bedraagt 230 km/u.

Om het vermogen goed op de baan te brengen, werd het chassis aangepast. Ook beschikt de wagen over een mechanisch meerplaatsdifferentieel met beperkte slip. Dat dient om wheelspin tegen te gaan.

De Corsa OPC Nurburgring Edition is buitenom herkenbaar aan zijn Henna-rode of Grasshopper-groene kleur. Nieuwe 18" velgen, dubbele uitlaat, lipspoiler en logo's op de B-stijlen zorgen verder voor onderscheiding. Ook binnen vinden we de logo's terug, samen met de witte stiknaden op de sportzetels.

Officiële introductie is gepland voor mei van dit jaar, prijzen zijn niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Yvesw 17:15
afbeelding van Yvesw

Ziet er een leuk karretje uit! Vind de 2 uitlaten beter passen bij het geheel dan de "Kijk naar mij" driehoekige uitlaat van normaal... Alhoewel dat de Clio meer attitude blijft hebben...

Yvesw 18:16
afbeelding van Yvesw

@TdM: what's wrong with opel? :)

Yvesw 19:55
afbeelding van Yvesw

@TdM: Moh... Ge moogt niet zo kieskeurig zijn zei mijn moeke altijd :) Anders hadden Japanse wagens hier nooit een kans gehad en zie wat die gekkerds tegenwoordig op onze markt verkopen voor wagens.

Yannick Degroeve 21:38
afbeelding van Yannick Degroeve

geef em maar aan mij als je'm niet moet hebbe! :-)

Ex Mini-rijder :-) 22:46
afbeelding van Ex Mini-rijder :-)

Leuke specs ! Op papier tenminste, nu maar hopen dat Opel "sport" deze wagen toch een stuk beter voor mekaar heeft dan de gewone Corsa OPC .... .

Anonieme gebruiker 11:48
afbeelding van Anonieme gebruiker

de mijne is onderweg ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws