Kia EV8 is elektrische sedan met 600 pk!

Kia EV8 info

Goed nieuws voor fans van de Kia Stinger! Want uit gelekte informatie is gebleken dat de Zuid-Koreanen in 2026 een spirituele opvolger zullen lanceren. Die wordt elektrisch, zal door het leven gaan als EV8 en krijgt 600 pk en een accu van 113 kWh onder de kap.


Afbeelding is een AI-render van een elektrische Kia Sedan en niet het finaal product.


Het was het Zuid-Koreaanse Korean Car Blog die interne informatie van Kia wist te bemachtigen. Op die "Kia's Union New Car Plan Production Schedule" staat zwart op wit dat Kia in 2026 de EV8 zal lanceren, een nieuwe elektrische opvolger voor de Stinger.

Ook specificaties te grabbel

Alsof dat niet vervelend genoeg is voor Kia, krijgen we ook al een zicht op de specificaties. Zo is de EV8 de eerste die gebouwd zal worden op een nieuwe generatie van het eM-platform van Kia. Dat platform laat een batterij van maximaal 113 kWh toe, terwijl de EV8 een AWD-versie krijgt met een elektromotor van 200 kW op de vooras en 250 KW op de achteras. Vertaal je dat naar pk's, dan krijg je een elektrische sedan van 603 pk. Toe maar!

Kia EV8 info

Kia mikt alvast op een maximale range van zo'n 700 à 800 km. Wat neerkomt op een verbruik van zo'n 14 tot 16 kWh per honderd kilometer. De intern genaamde GT1 zal trouwens niet lang op zich laten wachten. Eind 2025, begin 2026 zal deze nieuwe oppersedan van Kia al boven de doopvont worden gehouden. Het worden dus drukke tijden bij de Zuid-Koreanen, want de komende maanden krijgen we ook nog de EV3, EV4 en EV5!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws