Komt Ford Fiesta terug als broertje van Volkswagen ID.2?

Ford Fiesta EV revival ID2

De Fiesta mag dan wel begraven zijn door Ford, het is niet compleet duidelijk dat 'ie wel echt dood is. Zo zou de Fiesta wel eens terug kunnen komen als een budget-EV die zijn genen deelt met de VW ID.2. Een EV met een startprijs onder de 25.000 euro.

Hoewel Ford de productie van de Fiesta op 7 juli een halt toe riep, is het niet helemaal uitgesloten dat het daarmee over-and-out is voor de compacte hatchback. Want de Fiesta moest in zijn Duitse fabriek dan wel plaats ruimen voor de elektrische Explorer, hij kan wel eens terugkomen als een broertje van de Volkswagen ID.2. Dat wist niemand minder dan Martin Sander te zeggen, het opperhoofd van Ford Europe.

Afwachten

Momenteel gebruikt Ford het MEB-platform van Volkswagen voor de nieuwe Explorer. Dat platform zal gebruikt worden voor nog enkele elektrische producten van Ford maar daarna zou het Amerikaanse merk overschakelen op een eigen ontwikkeld platform. Of toch niet helemaal, want nu Volkswagen begin dit jaar aankondigde een instap-EV op de markt te brengen met een prijskaartje onder de 25.000 euro, lijkt Ford wederom geïnteresseerd.

Ford Fiesta EV revival ID2

Volgens Ford Europe CEO Martin Sander zijn er tot nu toe "constructieve" gesprekken geweest met Volkswagen en kijkt het merk continu naar nieuwe opportuniteiten. Lees je tussen de regels, dan wil dat dit zeggen dat er momenteel nog geen plannen zijn, maar dat Ford best beseft dat er een markt kan zijn voor een betaalbare elektrische Fiesta. Zonder twijfel is ook Volkswagen voorstander van dit idee, want het schaalvoordeel zal de prijs van de ID.2 enkel verder doen dalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws