Tesla Roadster wordt op lange baan geschoven

Tesla Roadster productie uitstel prijs

Telkens Elon Musk bij Joe Rogan op de podcast komt, gaat dat niet onopgemerkt voorbij. Deze keer gaf de Tesla-baas af op de lockdown in de Verenigde Staten, en liet hij verstaan dat de Roadster nog niet voor meteen is.

Toen Musk voor het eerst te gast was in de podcast van Joe Rogan, zorgde dat voor opschudding omdat beide heren een pretsigaret deelden. Nu ging Musk opnieuw in op zijn kritiek dat de lockdown die Amerikaanse staten hebben opgelegd in de strijd tegen het coronavirus fascistisch zou zijn. In de podcast noemde hij de lockdown “ongrondwettelijk”.

Rogan vroeg wanneer Tesla Roadster op de markt zou verschijnen. Een concrete datum had Musk niet. De productie van de Model Y op dreef krijgen is de voornaamste prioriteit voor Tesla op dit moment. Daarnaast moet er nog een fabriek in Berlijn worden gebouwd. Ook de Cybertruck moet eerst in productie gaan voor er aan de Roadster gedacht kan worden, aldus Musk.

De Roadster werd eind 2017 aangekondigd. Musk trok de aandacht door de acceleratiecijfers: in 2,1 seconden moet die naar 100 km/u schieten, terwijl de topsnelheid meer dan 400 km/u moet bedragen. Het rijbereik? 1.000 kilometer. De Tesla Roadster valt al een tijdje te reserveren, maar het ziet ernaar uit dat klanten die al een voorschot betaalden nog wat langer zullen moeten wachten.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 14:25
afbeelding van andre123

het ziet ernaar uit dat klanten die een voorschot betaald hebben nog wat langer moeten wachten....
wanneer hebben we dat nog gehoord?

FLP 10:59
afbeelding van FLP

Is er iemand die ooit echt geloofde dat die roadster er ging komen? Met zijn van de pot gerukte, uit de duim gezogen cijfers? Ieder rationeel mens wist dat dit niet realistisch is.
Waarom wordt er trouwens ook nooit iets gezegd over het feit dat cybertruck een concept is, zoals eender welke andere concept, en deze er in definitieve vorm helemaal anders zal uitzien? (ik denk bvb alleen al maar aan voetgangersveiligheid waardoor het ontwerp drastisch veranderd zal moeten worden)

Uw reactie