Aston Martin schrapt Rapide E, is nieuwe geldschieter op het spoor

Aston Martin Rapide E canceled gecanceld

Vorig jaar nog groots aangekondigd, nu geschrapt: de elektrische Aston Martin Rapide E. Dat schrijft Autocar. Tegelijk zou de Britse constructeur een nieuwe investeerder op het spoor zijn. En niet zomaar de eerste de beste.

De Rapide E zou Aston Martins eerste elektrische model worden, en werd vorig jaar bevestigd voor productie. Maar de Rapide E vertrok van een verouderde basis: het conceptmodel van de elektrische versie dateerde al uit 2015, de Rapide zelf uit 2010. Of dat de reden is waarom de 155 exemplaren niet in productie gaan, wil Aston Martin niet kwijt, maar Autocar schrijft dat de Rapide E alleen nog zal worden gebruikt als intern onderzoeksobject.

Geely

De meeste aandacht en middelen gaan in Gaydon op dit moment uit naar de eerste SUV, de DBX. Die moet het broodnodige geld in het laatje brengen voor Aston Martin, na een jaar in mineur op de beurs en qua verkoop. Op dat vlak is er goed nieuws: na Lawrence Stroll zou ook het Chinese Geely zijn oog laten vallen hebben op de Britse constructeur.

Geely zou voor Aston Martin synergieën zien met Lotus, waar het zich drie jaar geleden heeft ingekocht. Lotus gaat het dankzij de Chinese investeerders eindelijk voor de wind, terwijl Geely eerder al wonderen deed voor Volvo. Is er met Daimler (waar Geely ook een aandeel in heeft), Geely en Lawrence Stroll dan toch licht aan de horizon voor Aston Martin?

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws