Wat had je gedacht? BMW 1-reeks sedan wordt overwogen

Na de Mercedes CLA en de Audi A3 Sedan overweegt BMW nu ook om een versie met koffer van hun 1-reeks aan te bieden. Een obligatoire stap van BMW op lange termijn. Want met een potentieel publiek van 5.5 miljoen klanten in China voor zo'n kleine wagen met koffer kan de constructeur uit München moeilijk achterblijven.

"BMW staat altijd open om nieuwe segmenten aan te boren", dat vertelde Ian Robertson, hoofd Sales & Marketing, aan AutoExpress, "Er zijn op dit moment geen plannen om er één te maken. Willen we er één maken? We zien wel..."

Hoewel een 1-reeks sedan een logische keuze is, kan BMW het ook over een ander boeg gooien. Een Mini sedan zou een hippe flair kunnen brengen in het segment van kleine sedans. "Een Mini sedan maken zou zeker niet normaal zijn. Anderzijds is een deel van Mini's aantrekkingskracht net dat 'niet normaal zijn'", aldus Robertson.

BMW zet hoog in op kleine wagen. Met een gloednieuw platform voor voorwielaangedreven wagens wil BMW 20 nieuwe modellen lanceren (11 daarvan zijn al goedgekeurd volgens Robertson). De eerste op die lijst is de nieuwe Mini die later dit jaar nog zal verschijnen. Begin 2014 komt daar de productieversie van de Active Tourer Concept bij. De eerst voorwielaangedreven BMW sinds het ontstaan van het merk.

Dat die BMW 1-reeks met koffer er komt staat waarschijnlijk al lang vast. Nu de coupe versie van de 1-reeks de 2-reeks wordt is er nog wel een plekje vrij. Laat die Mini Sedan maar voor wat het is BMW.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws