5 dingen die de Isuzu D-Max graag doet voor je paard

Isuzu D-Max horseriding (2021)

Dezer dagen heeft een pick-up zoals de Isuzu D-Max het hard te verduren in de publieke opinie. Dat is jammer voor de mensen die hem écht gebruiken omwille van zijn capaciteiten en niet alleen voor zijn fiscale aspect. We breken een lans voor de pick-up en bedachten zeven zaken die je met je D-Max kan doen.

Isuzu is een constructeur met een gevarieerde geschiedenis. In de jaren 70 en 80 bouwden ze personenwagens, nadien spitsten ze zich vooral toe op lichte bedrijfswagens en terreinwagens. Daaronder valt ook de D-Max, die een beetje van beide segmenten snoept.

// VIDEO //

Dankzij de update uit 2020 voelt de D-Max echter veel minder als een werkpaard dan zijn uiterlijk doet vermoeden, mede dankzij het Dynamic Drive Platform. Paardenfans als we zijn, keken we even naar de mogelijkheden van deze pick-up in je lokale manege, want een groot deel van de kopers van de D-Max blijkt ook met paarden bezig te zijn.

Werkpaard spelen voor je paard

Met 3,5 ton aan sleepvermogen kan je al wel eens een trailer met een of twee paarden aan de trekhaak hangen. En met 360 Nm aan koppel uit de 1.9 liter grote dieselmotor onder de motorkap heeft dit werkpaard aan trekkracht geen gebrek. Vergeet uiteraard de vierwielaandrijving niet, om alles op de weg over te brengen.

Isuzu D-Max horseriding (2021)

Door de modder ploeteren

Over vierwielaandrijving gesproken: als de paardenweide en de weg ernaartoe in de herfst en de winter zijn herschapen in een modderpoel, dan brengt de D-Max je er heen alsof het kinderspel is. Wordt het wat lastiger, dan heb je nog een vergrendelbaar differentieel op de achteras. En wordt het écht lastig, dan is de doorwaaddiepte nu verhoogd tot 80 centimeter. Maar laten we hopen dat je weide nooit zo diep onder water komt te staan.

Krachtvoer vervoeren

Meer dan 1 ton aan laadvermogen: dat betekent dat je in deze laadbak wel wat voer voor je paard kwijt kunt. Een volwassen paard eet al snel dan 10 kilogram ruwvoer per dag. Een tripje naar de paardensupermarkt met deze D-Max? Je paard kan dan meteen zo’n 100 dagen voort.

Isuzu D-Max horseriding (2021)

Hooiwagen spelen

En als je plaats nodig hebt om hooi in te vervoeren of als je een mobiele zadelkamer nodig hebt, dan moet je maar eens naar de afmetingen van de laadbak kijken. En de Double Cab mag dan wel de kleinste laadbak hebben, met zo’n 1,5 meter aan lengte kun je in die bak toch heel wat hooi kwijt. Of zadels.

Picknicken met je paard

Heb je lang genoeg zelf geploeterd om je paard te verzorgen en ben je toe aan een pauze, dan leg je natuurlijk niet zomaar een picknickdeken neer op je paardenwei. Maar dan kruip je toch gewoon zelf in je laadbak? Eten of drinken erbij, en voetjes omhoog...

Isuzu D-Max horseriding (2021)

Luxepaard spelen

Met de nieuwe D-Max wordt jouw paard in alle comfort vervoerd. Maar achter het stuur van dit werkpaard kan je jezelf wel een luxepaard noemen. De D-Max V-Cross die we bij onze fotoshoot mochten verwelkomen heeft bijvoorbeeld een lederen interieur, een infotainmentscherm van 9 duim, airco met twee zones, Apple CarPlay en Android Auto. En rijden doet hij dankzij het nieuwe chassis en de betere geluidsisolatie comfortabeler dan ooit.

Isuzu D-Max horseriding (2021)

Je (N)cap opzetten

Paardrijden doe je niet zonder cap, autorijden niet zonder NCAP. Deze nieuwe Isuzu D-Max behaalde de maximumscore van 5 sterren in de crashtests, de Euro NCAP. Standaard is zijn veiligheidsuitrusting immers bijzonder uitgebreid. En dat maakt van deze nieuwe D-Max niet alleen een robuust en luxueus, maar ook een veilig werkpaard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws