Wacht, wat?! Deze aftandse Volvo V70 kost bijna 17 miljoen euro!

Volvo New York Nummerplaat

Met 17 miljoen euro koop je enkele van de meest gegeerde auto's op aarde. Een McLaren F1 LM bijvoorbeeld, of een Ferrari 250 LM. Al kan je nu ook zo'n 17 miljoen euro stuk slaan op een generische en opgereden Volvo V70. Hoe dat kan? Kijk eens goed naar de nummerplaat...

Oké, we gaan niet ontkennen dat de Volvo V70 het niet in zich heeft om een future classic te worden. Al valt het zwaar op de maag om de legoblok op wielen in dezelfde prijscategorie te plaatsen als een McLaren F1 LM. Toch vraagt de Amerikaanse eigenaar van deze V70 een koele 20 miljoen dollar (16.7 miljoen euro). Met dank aan de nummerplaat.

Stukje geschiedenis

Die nummerplaat werd in de jaren 70 gekocht nét toen de staat van New York gepersonaliseerde nummerplaten invoerde. Volgens de eigenaar kocht zijn vader daardoor in de jaren 70 een tijdloos stukje memorabilia dat in souvenirwinkels tot op de dag van vandaag nog word verkocht als kopie. Kortom, deze Volvo V70 draagt de énige legale "New York" nummerplaat uitgereikt door de staat van New York. Bij aankoop van de wagen draagt de eigenaar de rechten van die nummerplaat over aan de nieuwe eigenaar.

Volvo New York Nummerplaat

Dat hier daadwerkelijk 20 miljoen dollar voor neer zal worden gelegd is onwaarschijnlijk. De duurste nummerplaat op de wereld werd in 2016 uitgereikt in Dubai. Daar betaalde een eigenaar 8.4 miljoen euro om te mogen beschikken over de combinatie "D 5". Dat een New Yorker even 16.7 miljoen euro neer zal leggen voor een Volvo met speciale nummerplaat? Ach je kan als verkoper maar proberen natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws