Blijf in uw kot: 5 boardgames voor elke Autofan!

Corona Lockdown Board Game cars racing

Omdat het zevende potje Monopoly eigenlijk het zevende te veel is, gaan we vandaag opzoek naar 5 boardgames die je als échte Autofan kan spelen met het hele gezin. Warm de dobbelstenen al maar op!

De samenleving lijkt stilaan tot stilstand te komen, uit het belang van de wereldgezondheid. Waardoor het wel lijkt dat de wereldbevolking een collectief weekje/ maandje/??? verlof neemt. Maar wat te doen met al die nieuwe vrije tijd? Want "Blijf in uw kot" kan wel eens uitrollen tot "Verveling in uw kot". Gelukkig is Autofans hier om je verschillende vormen van afleiding/ entertainment voor te stellen. Voor het hele gezin, of lekker voor jezelf. Vandaag kijken we richting de plezantste boardgames met de auto in de hoofdrol!

1. Formule D

De Moeder aller raceboardgames. Want Formule D is een instituut in boardgameland. Er worden zelfs heuse kampioenschappen gehouden. Toch is de game niet zo complex dat je als leek meteen schreeuwend wegloopt. De spelregels zijn logisch, het racen is logisch gevisualiseerd (hoe hoger de versnelling, hoe meer getallen op de dobbelsteen) en er zijn hopen parcours te koop als uitbreidingen.

Corona Lockdown Board Game cars racing

Doel van het spel? Logisch; als eerste over de finish knallen. Gelukkig zijn de spelregels complexer dan gewoon hoge getallen werpen. Want je moet vooruit denken om zonder carrosseriescheuren een bocht door te geraken.

2. Kanban: Driver's Edition

Ooit al gehoord van het organisatieprincipe Kanban? Nee? Wel, dat systeem werd uitgevonden door Toyota om een hoog productieniveau zonder fouten te behalen. Waardoor het gepast is dat een "ontwikkel je eigen auto om de raad van bestuur te overtuigen"-boardgame de naam draagt. Opgelet: Kanban is giga-complex maar daardoor extreem diepgaand.

Corona Lockdown Board Game cars racing

Zo moet je via solide management goederen beheren, onderdelen verbeteren, de productie boosten en zorgen dat je in de gratie van de bazen blijft. Want daardoor krijg je voordelen die je tegenspelers niet krijgen. Eentje voor de échte boardgamegeek met super98 in de aderen.

3. Via Stracciatella

Hoewel geen kind de naam kan schrijven is "Via Stracciatella" het ideale spel om met een iets jonger publiek te spelen. Met maximaal vier personen ga je op ijsjesronde in de wijk en zorg je dat je voorraad inspeelt op de eisen van de klant in die wijk.

Corona Lockdown Board Game cars racing

Een spel waarbij tactiek minder van tel is maar planning des te meer. Dus gordel om, luidspreker aan en haal je beste ijskar-imitatie al maar boven!

4. Rush n′ Crush

Numéro 4 op de lijst zou zo wel eens een blik in de toekomst kunnen zijn, een post apocalyptische toekomst. In Rush n' Crush beland je in een wereld waar voorraden bijna uitgeput zijn en facties racen tegen elkaar in plaats van oorlog voeren.

Corona Lockdown Board Game cars racing

Voelt aan als Mad Max, speelt ook als Mad Max. Met wapens, venijnige tactieken en uiteindelijk maar één winnaar die gaat lopen met de eeuwige roem van zijn factie.

5. Getaway Driver

Ooit afgevraagd hoe The Italian Job er uit zou zien als bordspel? Zoek niet verder! Want Getaway Driver komt de tafel opgevlogen. Een spel voor twee spelers waarbij de éne (de crimineel) poogt te ontsnappen van de andere (politie). Daar slim gebruik van het andere verkeer en obstakels moet je als crimineel lang genoeg in het spel blijven tot je de uitweg van de stad hebt gevonden.

Corona Lockdown Board Game cars racing

Worden bij jullie de boardgames in deze Corona-tijden bovengehaald? Laat het weten in de comments!

Bekijk HIER ook onze lijst van (computer)games die je kan spelen tijdens de lockdown!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 23:30
afbeelding van John

Formula D ligt hier in de kast, geweldig spel! Trouwens Levensweg is ook met autootjes , met zelfs 6 zitplaatsen :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws