Vraag: Ben jij blij met jouw autogeur?

vraag-geur_01

Veel Autofans zoeken hun droomwagen op de tweedehandsmarkt. Enerzijds om het kostprijsje te drukken, anderzijds omdat-ie misschien al niet meer in productie is. Er is altijd echter één gevaar; de geur. Want elke wagen heeft zijn specifieke geur, en al zeker als hij een paar eigenaars heeft gezien. Hoe ruikt jouw wagen?

Elk automerk heeft een specifieke geur. Veelal door de gebruikte materialen, het leder van de stoelen en zelfs de lijm tussen de panelen. Wanneer er echter 10 jaar lang gereden is met die wagen door een kettingroker, dan blijft er niet veel meer over van de originele geur. De oplossing kan je dan zoeken in een hangend boompje....

Je kent ze wel, in de volksmond heten ze Arbre Magique (vernoemt naar het gelijknamige merk), in de verkoopwereld autodeoderant. Wij houden het echter op luchtverfrisser. Veelal hangt het te bengelen aan de achteruitkijkspiegel, in alle geuren en kleuren. Echt fris wordt het daarbij nooit, maar soms heb je gewoonweg geen optie. En hoewel we geurtjes als Italian Breeze, Groene Appel en Vanille verfoeien begrijpen we wel waarom het er soms hangt.

Maar genoeg gepalaverd. Wij willen weten of jullie gelukkig zijn met de geur van jullie wagen. Want onbewust is het toch een belangrijke factor bij het autorijden...

Laatst gepubliceerd

Reacties (23)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:31
afbeelding van Techno Patat

Ik krijg geregeld het compliment dat m'n auto lekker ruikt! De vorige eigenaar bewaarde z'n parfum in het gekoelde middenvakje en die geur hangt er nog altijd in!

Gelukkig was het geen slechte geur, en doordat het in een vakje zat komt de geur maar lichtjes naar buiten en is het niet alsof je in een ici-paris instapt :P!

Serieus nadeel wel, ELK blikje die je er instopt en er na een half uurtje uithaalt smaakt naar zeep de eerste slok :(!

Techno Patat 12:08
afbeelding van Techno Patat

Misschien wel, maar ik ruik het niet meer :(!

Yvesw 12:21
afbeelding van Yvesw

Inderdaad een interessante vraag... Zijn bakkers immuun voor de geur van vers brood? Staat in mijn top 10 van heerlijkste geuren. :-)

Techno Patat 12:31
afbeelding van Techno Patat

Enkel een versgebakken rozijnenbrood en klaaskoek heeft nog een geur voor mij! Omdat we dat niet dagelijks bakken, de rest ruik ik enkel nog bij andere bakkers :P! Maar m'n eigen brood/werkplek ruikt neutraal voor mij :P!

Yvesw 11:52
afbeelding van Yvesw

Of West-Vlaamse akkers? ;-)

MDS 11:36
afbeelding van MDS

Wij zijn geen rokers. In onze wagens wordt dus niet gerookt, dus dat is geen bron van mogelijke geurhinder.

Qua privéwagen: een tweedehands wagen waarin gerookt is komt er niet in.
Mijn bedrijfswagen wordt na maximaal 4 jaar weer ingeruild. Dus die gaat van "nieuw" naar "neutraal".

Aan luchtverfrissers beginnen we bijgevolg niet. Ik vind dat meer stinken dan een normale autogeur.

Yvesw 11:51
afbeelding van Yvesw

Idem dito! Als je instapt in wagens waar zo'n boompje in hangt krijgt ik altijd zin om een snorkel aan te doen en het uiteinde uit het raam te hangen. Afschuwelijk die geurtjes.

Een persoonlijke mening nog, Audi's stinken. Ik weet niet wat het is, maar nieuwe Audi's hebben een onaangenaam geurtje hangen. Wagens met de beste geur (nu ja) zijn cabrio's natuurlijk :-)

MDS 13:10
afbeelding van MDS

Ha, met dat laatste kan ik het persoonlijk niet eens zijn :)
Vorig jaar voor het eerst een nieuwe Audi mogen ophalen (A4) en daar is me niet meteen van opgevallen dat hij stonk.

Natuurlijk, de gustibus coloribusque... :)

chuwie 11:45
afbeelding van chuwie

Ik heb geen idee hoe mijn auto ruikt..

Wim 11:58
afbeelding van Wim

Mijn huidige leasebak(V50) is geurloos(denk ik :)). In mijn eerste leasebak(Astra Break) hing zo'n vanille boompje, bah, die geur is er nooit meer uit te krijgen.

Verder vind ik dat Audi's en Opel's altijd een specifieke geur hebben :)

Quin 12:13
afbeelding van Quin

De vragen worden hier gekker en gekker :D.

Maar goed, ik denk dat mijn auto niet echt heel specifiek ruikt. In de eerste 6 maand wel die heerlijke new car smell, maar vrij neutraal nu :).
En ik ontbijt en rook soms in de wagen, dus interieur pakt de geur niet te hard op, gelukkig.

raf 19:02
afbeelding van raf

arbre magic jaja in mijn auto

Wim 08:42
afbeelding van Wim

ff offtopic: wat is dat toch altijd met 190D bashing :) Ik heb met de mijne nog nooit commentaar gehad op de keuring over uitstoot. Ook nog nooit een rookwolk gehad(in tegenstelling tot modernere Opels en Alfa's, ik kijk naar jou 1.9 turbodiesel). Verbruik ligt rond de 6 liter, dus CO2 moet meevallen(nog geen off cijfers van die tijd gevonden).

Techno Patat 10:48
afbeelding van Techno Patat

Ow ow, moderne alfa's die roeten hebben 250 pk en geen dpf :P! Anders roeten ze toch ook niet ze :D! En ik krijg er ook geen commentaar mee op de keuring ;-)!

Maareuh, jouw 190d is dan een uitzondering, want je ziet er toch veel met een roetwolk rijden ze, samen met de 300E's en die eerste generatie ML's :-)!

Wim 11:18
afbeelding van Wim

echt vreemd ik heb 3 kennissen gehad met een 147 1.9 td, alle drie hadden ze een zwart roetspoor op hun koffer :)

Techno Patat 12:58
afbeelding van Techno Patat

Gechipt dan wel :P? En die 147's zijn ondertussen minstens 12-13j oud? Wat jij nieuwe Alfa's noemt zeg :p! Ik noem m'n 159 al een oud model, en het model is er nu 8j :P!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws