Alleen in België: ochtendfile op de E19 vanwege maaiwerken

Vaak kan je bij een file de exacte oorzaak moeilijk achterhalen, soms ontstaat deze door een ongeval maar deze keer lagen maaiwerken aan de oorzaak van een lange ochtendfile op de E19 richting Brussel.

De E19 heeft het 's ochtends altijd knap lastig om de grote hoeveelheid auto's richting Brussel te verwerken. Vanochtend werd dit echter nog wat verzwaard door werken op de afrit Mechelen-Noord. Geen wegenwerken, wel maaiwerken waarbij één rijvak werd afgezet voor alle verkeer. Het gevolg was een file over de hele E19 tot aan de Antwerpse Ring. Een communicatiestoornis lag aan de basis van de werken op het ongemakkelijke uur.

"In principe moeten zij ons laten weten wanneer ze met hun werkzaamheden aan een op- of afrit zouden willen beginnen. Dan kunnen wij meteen aangeven of dat problemen kan opleveren voor het verkeer en of het dan niet beter op een ander moment wordt ingepland." aldus Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "In dit geval waren wij niet op de hoogte gebracht."

De wegpolitie ging ter plaatse en stelde de hinder vanwege de maaiwerken vast. Rond 9 uur besloot men de arbeiders te vragen de werkzaamheden stop te zetten. "Ze kunnen in de loop van de komende dagen hun werk voortzetten, maar zeker niet tijdens de spitsuren. Dat zou dus geen hinder meer mogen veroorzaken", zo klinkt het nog bij Beeckman. "Ze hebben ook beloofd om ons in de toekomst steeds te verwittigen."

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 15:43
afbeelding van Wim

onbegrijpelijk dit

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws