James Bonds DB5 werd nagebouwd met 3D printer

James Bonds DB5 werd nagebouwd met 3D printer

Wie Skyfall gezien heeft, heeft ook de terugkeer van James Bonds Aston Martin DB5 opgemerkt. Die wagen is inmiddels van zulk een waarde dat er beter niets mee gebeurt. Daar hebben de makers iets op gevonden: een schaalmodel, geprint met een 3D printer.

Eigenlijk gaat het om drie exemplaren, geprint met een Voxeljet 3D printer. De makers leunen terug op deze techniek om replica's te maken van de DB5 omdat het origineel te waardevol is om te beschadigen. De scènes waarin de wagen meerijdt zijn immers niet altijd zonder risico. De modellen werden in 18 aparte onderdelen opgebouwd, waarbij de carrosserie op een stalen frame rust. Laagsgewijs werd de wagen geprint in PMMA-kunststof, alle lagen worden bij elkaar gehouden met speciale lijm. Eens alles geprint werd het geheel getransporteerd naar de studio's waar alles in elkaar werd gezet en details werden aangebracht. De kleinere replica's zijn niet van het origineel te onderscheiden, aldus nog Voxeljet.

Met dank aan Mats voor de tip!

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 13:11
afbeelding van Quin

Binnen 10-20 jaar betaalbare 3D-printer in je woonkamer en maar schaalmodelletjes printen :)?

Yvesw 14:07
afbeelding van Yvesw

@Quin: Is dichterbij dan je denkt ;) De mensen bij Formlab doen er alles aan om een betaalbare printer op je bureau te krijgen
http://formlabs.com/

Dequal 15:58
afbeelding van Dequal

Op ons school hebben we er een staan, dus wie 3D modellen van onderdelen kan leveren :D stuur maar.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws