Lexus LF-Z concept blikt vooruit op familie EV's tegen 2025

Lexus LF-Z concept 2021

Hoewel moeder Toyota waarschuwt dat de wereld niet klaar is voor EV's, lanceert dochterbedrijf Lexus de LF-Z. Die conceptwagen moet ons klaar maken voor een volledig elektrische auto van het merk die tegen 2025 op de markt moet verschijnen.

Toegegeven, Lexus heeft momenteel al een EV in het gamma maar die UX 300e laat zich baseren op de reguliere UX en is derhalve geen elektrische auto die van de grond af werd ontwikkeld. Deze LF-Z concept moet aantonen dat Lexus evenwel bezig is met de ontwikkeling van een volbloed EV. En in één adem laat Lexus ook nog weten dat het tegen 2025 maar liefst 20 nieuwe auto's gaat introduceren die hybrid, plug-inhybrid of full electric zijn. Zonder twijfel horen facelifts daar ook bij.

Spindle Body

Maar nu terug naar die LF-Z, een conceptauto zoals we 'm gewoon zijn van het Japanse merk. Met scherpe lijnen die de boventoon voeren. Al moet gezegd dat deze concept een stuk vloeiender oogt dan de huidige productiemodellen van Lexus. Zonder twijfel komt dit de stroomlijn ten goede. Zo spreekt Lexus niet meer van de Spindle Grille, voortaan is het een Spindle Body. Kijk, maak er van wat je wil.

Lexus LF-Z concept 2021

Met nog vier jaar aan productietijd is het natuurlijk interessant om te zien met welke specificaties deze LF-Z uit zal pakken bij lancering. Wel, slecht nieuws, want hoewel deze concept een voorbode moet zijn van een nieuwe EV van het merk wordt er met geen woord over de specificaties gerept. Al wat Lexus momenteel kwijt wil is dat deze LF-Z rijdt op een elektrisch platform en beschikt over twee elektromotoren. Vermogen, accupakket, gewicht? Uw gok is zo goed als de onze.

Lexus LF-Z concept 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws