smart vision EQ fortwo is concept die het zonder jou kan

smart-vision-eq-concept-2017_03

Een autonome smart die metropoolbewoners komt oppikken met een druk op een knop. Het zou wel eens dé mobiliteitsoplossing kunnen zijn. Moederhuis Mercedes begrijpt dat ook maar al te goed, waardoor ze deze vision EQ fortwo ontwikkelden. Een blik op de toekomst voor smart.

De marketingafdeling van Daimler mag wel eens werk maken van hippere namen, want vision EQ fortwo bekt niet zo lekker voor hashtaggende millenials. Gelukkig weten de ingenieurs wel een indrukwekkendere prestatie neer te zetten. Want de concept neemt het receptuur van de smart fortwo en zwiert het stuur en pedalen er uit. Waardoor er verrekt veel ruimte val te rapen in de beperkte cocon.

smart-vision-eq-concept-2017

Een autonome wagen, die moet eveneens elektrisch zijn, uiteraard. Het hart van de concept is een 30 kWh-sterke batterij die kan opgeladen worden via inductie. Een techniek die ze trouwens al hebben ontwikkeld, samen met BMW. Aanspreken doe je de autonome smart via het gigantische digitaal scherm centraal op het dashboard. Heus niet het enige scherm op en in deze smart. Want de 'grille' is eveneens een display waarmee je kan communiceren met omstaanders. Sexting met een smart in het verkeer, misschien wel ooit een realiteit.

smart-vision-eq-concept-2017

Bedoeling van deze concept is nog eens onder de aandacht brengen dat Mercedes heuse plannen heeft met haar nieuwe EQ-merk. Dat merk moet tegen 2022 maar liefst 10 elektrische productiemodellen vervatten. Een smart, zal daar heus bij horen. Die autonome technologie, die moet je evenwel nog niet verwachten tegen 2022...

smart-vision-eq-concept-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws