Gevleugelde baanjacht: Lincoln Navigator Concept

lincoln_navigator_concept-2016_01

Vleugeldeuren... Want wat Tesla met de Model X doet, moeten wij ook doen op onze gigantische SUV.

Lincoln, het Amerikaanse luxemerk van Ford dat al sinds jaar en dag de Cadillac Escalade bekampt met de Navigator. We moeten je dan ook niet vertellen dat dit een knoert van een SUV is die in onze contreien minstens twee baanvakken (en 7 parkeerplaatsen) inneemt. Volgend jaar staat er een nieuwe generatie op til en om die aan te kondigen presenteert Lincoln eerst een conceptvariant. Eentje die de term 'over the top' niet schuwt.

Zo krijgt de Lincoln Concept (zo heet 'ie echt) twee megalomane vleugeldeuren en een setje treden om U tegen te zeggen. Ga echter niet aan het dromen (zoals met de Tesla Model X), want Lincoln wist meteen te zeggen dat dit gewoon een conceptueel foefje is, om de binnenruimte van de SUV extra in de spotlight te zetten. In het interieur zien we zwevende stoelen, een middenconsole waar je een barbecue op kan houden en schermpjes... hopen schermpjes. Kortom; was alles eens te heet en je krijgt het design van het productiemodel.

lincoln_navigator_concept-2016

Wel realistisch aan de concept is de krachtbron, want de Lincoln gebruikt de 3.5-liter V6 Ecoboost die ook van jetje geeft in de Ford F-150 SVT Raptor én in de Ford GT. Bij Lincoln wekt het blok alvast 400 pk op.

lincoln_navigator_concept-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ikke 10:57
afbeelding van Ikke

Range rover met vleugeldeuren?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws