Conceptcars update: Vijf geschifte stuks

Als je wil weten waar we binnen dit en twintig jaar mee te maken gaan krijgen, kan je maar beter up to date blijven met de laatste concepts. En dat is exact wat we hier willen doen. We hebben er vijf uitgepikt, maar het konden er even goed 25 zijn geweest. Alvast een select aantal opmerkelijke en/of leuke concepts.

Kite Surfer
In Dubai is er een nood aan transport over het water. Want alle kleine eilandjes, de vele rijke mensen en de groeiende populatie snakken er naar. Om een passend voertuig te ontwerpen ging designer Jiwon Jung naar het Europees ontwikkelingscentrum van General Motors. Jung is ervan overtuigd dat er een manier moet zijn om onze aarde minder te belasten. Jachten en zeilboten zijn te duur en vragen te veel van onze mooie natuur. Een kite daarentegen maakt enkel gebruik van de wind en is bijgevolgd veel milieuvriendelijker. Dus, binnenkort kunnen de sportievelingen onder ons “kite’en” met een Opel badge.

Kite Surfer

Kite Surfer

Kite Surfer

Kite Surfer

 

Plug-in Mobility
Het concept is op zich helemaal niet moeilijk, want de botenindustrie gebruikt het al lang: de catamaran. Dit concept werd ontwikkeld door Ramesh Gound en moet een betaalbare Plug-in worden. Naar eigen zeggen zou je een motor betalen en de andere er gratis bijkrijgen. Beide motoren kan je apart besturen, maar eens je beide verbindt, krijg je een supercar. Daarmee kan een van beide bestuurders even de benen strekken. Het platform om beide te verbinden werd gemaakt uit D3O en kan je opbergen in een van beide motoren. Het hele project werd gesponsord door Renault Design India.

Plug in Mobility

Plug in Mobility

Plug in Mobility

Plug in Mobility

 

Volvo SC90 Sports coupe
Deze Volvo concept ziet er goed uit, heel goed. De laatste concepten die we zien bij Volvo weten ons  meer en meer te bekoren, al is het vaak jammer dat de leukste en spannendste lijnen er door de productiemanagers standaard worden uitgezwierd. Designer in kwestie hier is Nouphone J Bansasine. Hij stelt deze vierdeurs coupé voor. Het concept werd ontworpen tijdens een stageperiode op het Volvo Monitoring and Concept Center (VMCC.). Het concept zelf is getekend voor anno 2015.

En in tegenstelling tot de andere beschreven concepten, zou dit wel zinvol kunnen zijn. Want hoewel het officieel niet bevestigd is, ziet het er wel naar uit dat de toekomstige modellen van Volvo beïnvloed kunnen worden door dit concept. Met deze SC90 zal Volvo het gaan opnemen in het felbevochten premium coupé segment.

Volvo SC90 Concept car

Volvo SC90 Concept car

Volvo SC90 Concept car

 

ONEYBIKE
Over fietsen hebben we het hier op autofans niet snel. Maar deze Retro ONEYBIKE van Peter Varga is te cool voor woorden. Hij baseerde zich uiteraard op de gekende fietsen van einde negentiende eeuw, 1880 om precies te zijn. Het design is vooral heel compact, een belangrijk item sinds we iedereen met zijn fiets op de trein zien (zucht). Het concept zal voorgesteld worden op de veertiende editie van het International Bicycle Design Competition in Taiwan.

Oney Bike

Oney Bike

Oney Bike

 

Crows Nest
We sluiten af met de leukste. Want wie een jacht heeft op zee en liever niet gestoord wil worden kan zich vanaf heden een “Crows Nest Anti-Pirate UAV!”aanschaffen. Althans in zijn dromen. Dit concept is 30,45 centimeter groot en 61 centimeter lang. Het zou volgens de theorie constant rond jou jacht moeten cirkelen. Wanneer het een vreemd en te groot voorwerp in haar te bewaken zone aantreft, zal het aan de alarmbel trekken. Of er geweergeschut aan gekoppeld kan worden is niet geweten...

Crows Nest

Crows Nest

Crows Nest

Crows Nest

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:26
afbeelding van Techno Patat

plak op die volvo een aston martin badge en je kant het geloven :o! wat een auto :o!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws