Kia Sportage vraagt jouw goedkeuring (Autosalon Brussel 2016)

kia-sportage-salon-2016_01

Unaniem de wagen die Kia op de kaart zette in Europa; de derde generatie Sportage. Een sportieve ogende SUV die zijn naam niet had gestolen. Generatie vier dient zich echter aan en vraagt op het salon van Brussel jullie goedkeuring.

Waarom 'ie goedkeuring vraagt? Wel, over het uiterlijk van gen4 zijn al de nodige lappen tekst geschreven zonder dat er eigenlijk mee is gereden. Peter Schreyer bedacht namelijk een uniek smoelwerk voor dit broertje van de Hyundai Tucson. Daardoor oogt hij minder braaf dan voordien, maar ook wat uniek. Sommigen zien er een Porsche Cayenne in, anderen een schele walvis. Het is maar met welke bril je er naar kijkt.

Binnenin het nieuwste op vlak van technologie dat Kia te bieden heeft. Denk dan aan het Human-Machine Interface, een infotainmentsysteem bestuurd via het 7- of 8-duims groot scherm op het dashboard. Motorisch de bekende 1.7 CRDi met 116 pk en een straffere 2.0 CRDi 'R' met 136 of 185 pk. Benzinerijders kunnen dan weer beroep doen op de GDI met 132 pk of de T-GDI (met de T van turbo) met 177 pk en 265 Nm.

kia-sportage-salon-2016

Prijzen van de nieuwe Sportage starten bij 23.090 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
hhtg 00:04
afbeelding van hhtg

Mijn kia rio wordt weer mooi.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws