Pininfarina Cambiano Concept: hybride supercar

Pininfarina heeft de eerste volledige beelden vrijgegeven van de Cambiano Concept. Geheel in de stijl van de groene aandrijfvormen toont het Italiaanse designhuis een plug-in hybride. Deze heeft een koolstofvezel behuizing voor de passagiers, met een subframe in aluminium. Aan de bestuurderskant is er een deur, aan passagierszijde twee. Omdat dromen mag, geeft Pinifarina de wagen vier elektromotoren met een vermogen van 66 kW. Het piekvermogen bedraagt tijdelijk 150 kW zodat ze samen goed zijn voor een piekvermogen van 600 kW (of 816 pk).

Dat fenomenale vermogen zorgt voor een strakke tijd van 4,2 seconden voor de 0-100 km/u. De topsnelheid ligt op 250 km/u, gedurende heel korte tijd is een snelheid van 275 km/u mogelijk.

Volledig elektrisch raakt de Cambiano 205 kilometer ver, met range extender is de radius 800 kilometer. Pininfarina maakt gebruik van een dieselturbine als range extender. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 45 g/km. De wagen wordt officieel voorgesteld op het salon van Genève, binnen een kleine twee weken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 16:18
afbeelding van Quin

Lekker clean :). Benieuwd om die op het salon te zien!

Edit: hier nog wat extra foto's: http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=0_Divers/Pininfarina_Cambiano_...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws