BAM: Nissan lanceert 30 nieuwe modellen tegen 2026

NIssan the arc

Met "The Arc" heeft Nissan zijn driejarenplan uit de doeken gedaan. Daarin is er plaats voor maar liefst 30 (!) nieuwe modellen, waarvan 16 stuks geëlektrificeerd zullen zijn. De push die Nissan nodig heeft?

We moeten er niet flauw over doen; hoewel Nissan momenteel een moderne line-up bij de dealer heeft staan, dreigt er binnen enkele maanden een droogte aan nieuwe modellen te ontstaan. Dat hebben ze geluk ook helemaal aan de top door. Waardoor het Japanse merk zopas zijn "The Arc" businessplan uit de doeken heeft gedaan. Daarin blikt het vooruit tot 2026 en maakt het meteen duidelijk dat het allerminst van plan is om terug te schakelen.

30 nieuwe modellen

Naast saaie bedrijfsmeuk, werd er natuurlijk ook heel wat verteld over nieuwe modellen. Wereldwijd gaat het over maar liefst 30 stuks! Verdelen we die taart per regio, dan krijgen we in Europa tegen 2026 zes nieuwe Nissans. Toch nog vlot twee per jaar! Zonder twijfel zal daarbij de spirituele opvolger van de Micra het grootste deel van de spotlight krijgen. Die deelt namelijk zijn genen met de Renault 5 E-Tech en zal uitpakken met guitige looks. Tegen 2026 verwacht Nissan dan ook dat 40% van zijn verkoop in Europa draait rond 100% elektrische auto's.

EV's die trouwens een stuk goedkoper moeten worden. Nissan gaat er dan ook prat op dat het de komende jaren gradueel de prijs van elektrische auto's wil gaan verlagen. Tegen 2030 zou die prijs zelfs met 30% gedaald moeten zijn. Of anders gezegd; de 40.300 euro kostende Nissan Leaf die je nu kan kopen, zou tegen 2030 nog amper 28.210 euro moeten gaan kosten. Al vergeten merken vaak de inflatie in deze vrije positieve berekeningen. In de video hierboven krijg je trouwens een glimp te zien van alle modellen die Nissan in petto heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Elektrisch verhaal 10:18
afbeelding van Elektrisch verhaal

Die Japanners toch, de koningen van de concepten. Veel beloven en weinig geven…. Toyota is in zelfde bedje ziek.

Joseph Jules Van der Eecken 09:39
afbeelding van Joseph Jules Van der Eecken

Alsof 28000€ zó maar in ieders schuif ligt!
Tegen drie jaar verder is het aantal gezinnen dat de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgt het merendeel van onze bevolking!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws