100.000ste elektrische auto op de Belgische wegen losgelaten

Afgelopen maand werd in ons land de 100.000ste volledig elektrische auto ingeschreven. Die eer viel een Polestar 2 te beurt. De vzw EV Belgium, die de belangen van aanbieders en gebruikers van elektromobiliteit behartigt, verwacht dat de 200.000ste inschrijving van een elektrische auto dit jaar nog zal volgen.

De 100.000ste elektrische auto die in ons land werd ingeschreven is een Polestar 2. Dat becijferde belangenorganisatie EV Belgium samen met Polestar en Arval, het leasingbedrijf dat de elektrische auto afleverde. De eigenaar van de 100.000ste EV is Jeroen Cludts, die als werknemer van designmeubelfabrikant Vitra zijn nieuwe bedrijfswagen in ontvangst mocht nemen.

100.000ste elektrische auto België

“Dit jaar nog 200.000”

Volgens EV Belgium verloopt het aantal inschrijvingen van elektrische auto’s bijna in exponentiële lijn. “De 200.000ste wagen zal waarschijnlijk nog in 2023 ingeschreven worden, in 2025 verwacht EV Belgium dat de drempel van 500.000 elektrische wagens overschreden zal worden”, zo klinkt het.

De elektrische transitie loopt volgens EV Belgium dan ook zonder noemenswaardige problemen: “We zien het aantal bestellingen toenemen, er is een snelle groei van het aantal bedrijven actief rond e-mobility, en de installatie van laadpalen bij bedrijven en thuis loopt vlot. Ook de uitrol van publieke laadinfrastructuur evolueert snel, met uitzondering van het Waalse landgedeelte”, zegt woordvoerder Jochen De Smet.

100.000ste elektrische auto België

Bedrijfswagenmarkt

De bijna exponentiële toename van het aantal elektrische auto’s in ons land wordt weliswaar grotendeels gedragen door de zakelijke markt. Uit cijfers van automobielfederatie Febiac blijkt bijvoorbeeld dat bijna 9 op de 10 inschrijvingen (87,1%) van elektrische auto’s vorig jaar op naam stond van bedrijven en zelfstandigen. Particuliere kopers maakten in 2022 maar 12,9 procent van de nieuwe EV-markt uit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws