Opel zal nieuwe motorenfamilie ontwikkelen voor PSA

psa-motor-opel

Nu Opel deel is van de PSA-groep en die groep daardoor plots een ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim heeft liggen heeft PSA besloten Opel de opdracht te geven een nieuwe motorenfamilie te ontwikkelen die de PureTech-familie moet gaan vervangen. Benzinemotoren die klaar moeten zijn voor strengere normen en elektrificatie.

Stelselmatig zal Opel opgeslokt worden in de PSA-groep waar nu al Peugeot, Citroën en DS deel van uit maken. Met als resultaat gedeelde techniek, gedeelde motoren en gedeelde toastjes op het jaarlijkse kerstfeest (laatste is niet bevestigd). Al zal Opel niet gewoon 'verfranst' worden, want de ingenieurs van het Duitse merk worden ook duchtig aan het werk gezet.

Zo kreeg Opel de taak om de nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren voor de groep te ontwikkelen. Die generatie moet dan de huidige PureTech-motoren gaan vervangen en klaar zijn voor de hulp van elektrificatie. Er wordt alvast gesproken over een nieuwe 1.6 viercilinder turbobenzine, over driecilinders blijft het opvallend stil. Of dit komt omdat driecilinderblokjes wel eens een stuk slechter uit de WLTP-cyclus kunnen komen is niet geweten.

Hoe dan ook, pas tegen 2022 zullen de 'Opel-motoren' worden geïntroduceerd in nieuwe modellen van PSA. In een nieuwe Insignia bijvoorbeeld, Opel?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws