Android Auto te duur? Gebruik dan AutoMate

automate android app

Nog geen zin om meer dan 600 euro uit te geven voor een Android Auto head-unit van Pioneer? Ga dan zeker eens kijken bij de gloednieuwe en volledig uitgeruste AutoMate app.

Android Auto, de tegenhanger van Apple's CarPlay, is Google's platform dat de plaats van je radio- en navigatiesysteem gaat moeten innemen. Vlugger gezegd dan gedaan natuurlijk, want auto's met standaard ondersteuning zijn zeldzaam en head-units zoals die van Pioneer (AVIC-8100NEX, 7100NEX, ...) kosten al gauw meer dan 600 euro.

Voor zij die hun radio niet willen of kunnen vervangen maar toch Android integratie in hun wagen willen kunnen nu dus terecht bij de gloednieuwe AutoMate app. De applicatie bestond al enkele maanden in béta maar is vandaag officieel op de Google Play Store gepubliceerd.

android auto androidauto automate app

De applicatie geeft de functies van je telefoon die je nodig zou kunnen hebben tijdens het rijden weer in een handige overview die hard lijkt op die van Android Auto. Zo is er ondersteuning voor turn-by-turn navigatie, nuttige plaatsen, telefonie, handsfree sms'n en muziek.

De applicatie is opgebouwd rond het homescreen met de verschillende kaarten zoals bij Android Auto en Google Now. Hier krijg je huidige relevante informatie te zien zoals je snelheid, aanwijzingen, je laatste oproep en de status van je muziekspeler. Rond het homescreen kan je je telefoonboek terugvinden, navigatie, meer muziek en favoriete (andere) applicaties.

De applicatie is gratis voor de meeste functies maar geeft je ook de kans om een premium versie voor € 3,53 te kopen die meer mogelijkheden heeft. AutoMate valt te downloaden en te installeren via de Google Play Store.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 10:38
afbeelding van John

Ik volg je in 2 v/d 3 punten, maar wat doe je met een auto van circa 7-8 jaar en ouder? Ipad krijgt dan geen updates meer wegens te oud model. Als ie defect is, zit de kans erin dat dat het niet meer past in de houder, dat de aansluiting nog eens aangepast is. Dus nee, voor mij geen ipad in de auto.

John 11:56
afbeelding van John

Een toestel die op internet kan, moet voor mij steeds up to date zijn. Daarom dat ik mij erg stoor aan de update-politiek bij Android (afhankelijk van fabrikant)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws