Subaru: 'Verwacht je aan vier nieuwe STI-modellen'

wrx-sti-logo

Subaru heeft plannen om Subaru Tecnica International (STI) uit te breiden tot een globaal merk naast Subaru. Daarvoor zal het maar liefst vier nieuwe modellen met STI-badge creëren naast de WRX STI.

Mercedes heeft AMG, BMW heeft ///M en Audi heeft Quattro Sport. Subaru die dromen ook van een volwaardige sportafdeling. Dat wist Yoshio Hirakawa, hoofd van STI, te zeggen tegen Australische media. Daarvoor zou er naast de WRX STI nog een resem aan andere modellen moeten komen. Vier om exact te zijn.

Die eerste modellen zijn waarschijnlijk de Japanse Legacy en in onze contreien beschikbare Levorg in STI-trim. Die zouden al in 2016 het levenslicht zien. Daarna komt er volgens Hirakawa elk jaar twee nieuwe STI-modellen. Welke modellen we nog kunnen verwachten, dat blijft een raadsel. Al zou een - langverwachte - BRZ STI wel eens werkelijkheid kunnen worden, want Subaru test met een elektrische turbo waardoor er geen plaatsgebrek zal zijn in de motorbaai (de reden waarom Subaru geen STI maakt van de BRZ).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws