Mercedes roept 3.500 Citans en 272 GL-klasses terug

Mercedes roept 3.500 Citans en 272 GL-klasses terug

Mercedes roept een aantal voertuigen van de GL-klasse terug vanwege een mogelijk gordelprobleem. Ook de Citan wordt teruggeroepen, zij het vanwege een airbagprobleem.

Laten we je even geruststellen, de GL-klasse wordt enkel in Amerika teruggeroepen, dus blijf rustig verderrijden in je luxe-SUV. Het zou gaan om een probleem waarbij de gordelspanners op de derde zetelrij niet met de juiste kracht werden aangespannen meldt de NHTSA. Het gaat om voertuigen gebouwd tussen 15 mei 2012 en 4 oktober 2012. Mercedes ontdekte het probleem tijdens een kwaliteitscontrole tijdens de productie. Als de bout niet goed is vastgedraaid kan het zijn dat deze lost bij een ongeval of wanneer er een plotse, erg grote kracht op wordt uitgeoefend.

De terugroepactie van de Citan is een ander verhaal. Na de belabberde crash tests die EuroNCAP uitvoerde en waar de Citan slechts drie sterren scoorde, werd besloten om alle raamairbags te vervangen. De raamairbags bleken niet goed te ontplooien bij de crash, waardoor de Citan zelfs minder goed scoorde dan neefje Kangoo een paar jaar geleden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws