Opel legt de insignia op LPG

Opel zal de nieuwe Insignia 1.4 ecoFLEX turbomotor voortaan ook aanbieden in combinatie met een gasinstallatie. Het vermogen van 140 pk blijft volgens Opel behouden, terwijl hij 7,6l/100 km verbruikt, wat gelijkstaat aan een CO2-uitstoot van 124 g/km. De Insignia met 1.4 turbomotor zonder LPG-installatie verbruikt volgens het boekje 5,7 l/100 km. Opel gaat niet over één nacht ijs bij het uitwerken van de LPG-versie, zo werden de motorkleppen en klepzittingen versterkt en werd ook het motormanagement geoptimaliseerd.

Het reservewiel verdwijnt en in de plaatse komt een LPG-tank van 42 liter. De tankklep voor LPG bevindt zich naast de tankklep van de benzinetank. De bestuurder kan eenvoudig wisselen tussen LPG- en benzine-toevoer door een druk op de knop, die geïntegreerd zit in het dashboard, daar waar een nageplaatste installatie veelal een weinig esthetische opgekleefde knop gebruikt. Ook worden de inhoud van benzine- en LPG-tank op dezelfde meter weergegeven.

De Insignia 1.4 ecoFLEX LPG kost in België 28.500 euro voor de vierdeurs, de LPG-combinatie is ook beschikbaar als vijfdeurs en als Sports Tourer. Naast de Insignia kunnen ook de Corsa en meriva met LPG-tank worden uitgerust door Opel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws