Pagani Zonda R Evo op Goodwood?

Dacht je dat de Zonda helemaal weg was met de komst van de Huayra? Pagani zou de Zonda, die in 1999 zijn debuut had, blijven produceren voor zij die hem kunnen betalen. En volgens de laatste geruchten verzameld door GTSpirit zouden ze zelfs aan een ultieme circuitversie aan het werken zijn genaamd Zonda R Evo. Het zou een kruising zijn van de Zonda R en de Zonda 760 RS.

Verwacht dus remmen en ophanging zo hard als ze het kunnen maken, allemaal afgesteld voor het circuit gepaard met de 760 pk uit de Zonda 760 RS. Deze knalgekke tracktoy zou de 100 km/uur aanraken in slechts 2,7 seconden met zijn Mercedes-AMG V12. Om even een vergelijking te maken, de 760 pk is slechts enkele cijfers verwijderd van het dubbele van de originele Zonda C12 uit '99, 408pk.

De Zonda R Evo zou zijn publiek debuut maken tijdens de hillclimb van Goodwood Festival Of Speed met ex-F1 en DTM piloot Bernd Schneider aan het stuur.

GTSpirit

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:03
afbeelding van Techno Patat

Verschrikkelijk geile wagens die zonda R's! Ik heb nog nooit een gelijke gezien aan zo een R!

Enorm goed afgewerkt en toch ademt elk deeltje snelheid uit! Alles aan die auto is agressief en toch ligt er een mooi interieur in, is het chroom van de motor mooi gepoetst en is het carbon allemaal perfect geweven! Chapeau!!!

Overigens: is dit een update van alle R's? Of is dit de R die ze gaan bouwen tot ze aan 15 zitten (laatste dat ik gehoord is dat er nog 'maar' 9 Zonda R's gebouwd zijn, en nog maar 12 verkocht van de 15 stuks! )?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws