Vergeet niet te remmen in je elektrische auto

Je hebt zo'n fonkelnieuwe elektrische auto, elke avond hang je hem trots aan het 220V infuus. Je zoeft tankstations geruisloos voorbij en geniet van het immense koppel. Wanneer je remt recupereert je wagen de kinetische energie en zet deze om in elektrische energie die dan zal worden opgeslagen in de batterij. Maar worden de conventionele schijfremmen ooit ook wel eens gebruikt? Niet bij rustig verkeer. Hierdoor zouden deze wel eens niet goed kunnen werken als je ze eens echt nodig hebt.

Bij een normale wagen worden de remmen veel gebruikt, dus krijgt roest niet veel kans om zich te vormen. Bij een elektrische wagen kunnen deze langere periodes helemaal niets doen, en dat kan er wel eens nefast voor zijn. Ook zetten moderne conventionele remmen zich zeer vlug goed zodat ze maximale efficiëntie bereiken. Bij een elektrische wagen kan dit bijvoorbeeld nog nooit zijn gebeurd.

Om dit te verhelpen en om te zorgen dat je remmen werken wanneer je ze echt nodig hebt is het aangeraden om je remmen af en toe eens te oefenen. Bijvoorbeeld door op een verlaten stuk weg eens te accelereren naar 50 km/u en dan hard te remmen. Doe hetzelfde ook een paar keer bij 75 km/u en 90 km/u en waarschijnlijk ga je direct het verschil merken.

Een alternatief hiervoor is telkens als je remt net iéts harder remmen zodat je je wagen forceert om ook zijn gewone remmen te gebruiken.

Green Car Reports

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws