Zenvo ST-1 50S: 1.267 pk en 1.500 Nm

Als je dacht dat de Amerikanen nooit mochten proeven van onze Europese snoepjes, dan mag je die gedachte meteen bijschaven. De Deense supercarconstructeur Zenvo stelt vijftien exemplaren van de ST1 ter beschikking aan de Amerikaanse invoerder, grote nieuws is dat drie daarvan een S badge krijgen, en daarmee nog krachtiger worden. De drie krijgen de naam ST1 50S en moeten zowat dé supercars van het moment zijn. De wagen krijgt nog steeds de 7.0 liter V8 met supercharger onder de kap maar werd opgewaardeerd tot, hou jullie vast, 1.267 pk en 1.500 Nm. Waanzinnige cijfers.

Dat de sprint naar 100 daarmee geen tien seconden zal duren had je zelf ook kunnen bedenken. Minder dan drie seconden heeft deze Veyron killer nodig om de sprint te voltrekken. De wagen, die met een F1 zeventraps versnellingsbak geleverd wordt, heeft een topsnelheid van 375 km/u. De wielen werden trouwens gemaakt van magnesium.

Het prijskaartje is uiteraard niet mals. De Zenvo ST-1 50S kost minstens 1.252.300 euro. Voor die prijs krijg je er wel een Zwitsers uurwerk bij ter waarde van 34.125 euro. De drie wagens zullen alle drie een andere kleur hebben, om het unieke karakter niet te schaden. Eentje in het rood, eentje in het wit en een derde in het blauw.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 21:41
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@ James, hoe meer aanvulling, hoe liever! Thanks

Techno Patat 17:43
afbeelding van Techno Patat

omdat op de baan te houden moet je minstens 3 voudig f1 kampioen zijn zeker? oh my gosh zeg!!!

Kenny 21:18
afbeelding van Kenny

@ Patat, of een rijke Amerikaan :-)

Techno Patat 16:37
afbeelding van Techno Patat

@kenny: nee, als rijke amerikaan krijg je hem op de baan, maar houd je hem er niet op hoor!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws