DSG-terugroepactie bij Volkswagen-groep

De DSG-versnellingsbak waar we zo vol lof over waren, blijkt niet onfeilbaar. De Volkswagen-groep ziet zich namelijk genoodzaakt om de wagens die uitgerust zijn met zulke transmissie terug te roepen voor een servicebeurt. Er kan zich namelijk een vervelend euvel voordoen, waarbij de schakelindicator knippert en de acceleratie vervolgens schokkend verloopt. In sommige gevallen kan de trekkracht sterk verminderen of de koppeling volledig in staking gaan. Een software-update zou het probleem kunnen verhelpen. In totaal zouden 2.500 wagens het probleem kunnen hebben, maar omdat niet kan worden uitgemaakt welke wagens het wel en welke het niet hebben, worden voor alle zekerheid alle 57.000 potentiële probleemgevallen in de garage verwacht.

Het gaat om 13 modellen verkocht tussen september 2008 en augustus 2009, verspreid over Volkswagen (Caddy, Eos,

Golf, Jetta, Passat, Scirocco en Touran), Audi (A3 en TT), Seat (Leon en Altea) en Skoda (Octavia en Superb). Zeker de helft van de verkochte wagens rijdt in Duitsland rond.

Bron: Auto Motor und Sport

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
ronald 16:15
afbeelding van ronald

spijtig aan Volkswagen is(en het komt steeds weer !!) de kwaliteit is beneden peil ! ik begrijp waarom oudere mensen die al wat autos versleten hebben, uiteindelijk voor betere en vooral betrouwbaardere merken kiezen !! De jappanse uiteraard !!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws