Nieuwe Toyota Prius krijgt sportieve ambities dankzij tuner Modellista

Toyota Prius Modellista Neo Advance 2022

Als er één auto was die zich niet thuis voelde in een bumperkit, dan was dat altijd al de Prius. De nieuwe generatie van Toyota’s zuinigste pakt het echter anders aan dan voorheen, met zijn knappe en stiekem zelfs dynamische lijnenspel. Reden genoeg voor tuner Modellista om naar de tekentafel te trekken.

We gaan er niet flauw om doen: de lancering van de nieuwe Toyota Prius markeerde de eerste keer in de geschiedenis dat wij met zoveel oprechte interesse naar Prius-plaatjes zitten staren hebben. Met zijn hammerhead-neus, zijn coupé-achtige lijnenspel en die doorlopende LED-balk achterop ziet de auto er namelijk knapper en zelfs sportiever dan ooit uit. Dat zette Toyota-tuner Modellista aan het denken… Zou de oer-hybride dan eindelijk rijp zijn voor een bumperkit?

Wachten op GR Sport

Over het antwoord op die vraag laten we je zelf beslissen, maar Modellista heeft alleszins twee smaakjes van zijn tuner-Prius klaar. De ‘Neo Advance’-kit is daarvan de meest opvallende, en heeft ook de meeste nieuwe bedrading nodig. In deze uitvoering krijgt de Prius namelijk een aanzienlijk lagere bumper met niet alleen LED-verlichting aan de zijkanten, maar ook blauwe neonaccenten in de grille. Nieuwe zijschorten en een achterbumper met nepuitlaten maken het bedenkelijke plaatje af. Gelukkig is er ook een tweede pakketje onder de noemer ‘Elegant Ice’, en die laat de LED-praal achterwege voor een (iets) subtielere look.

Toyota Prius Modellista Elegant Ice 2022

Op technisch vlak wijzigen de kits niets, al neemt dat niet weg dat de nieuwe Prius standaard al aanzienlijk krachtiger dan voorheen is. Zo produceert zijn plug-inhybride aandrijflijn een mooie 223 pk, en daarmee is hij maar liefst 100 pk sterker dan de uitgaande Prius. Het model verdient dus meer dan ooit een sportievere versie, al zijn de Modellista-pakketten in de eerste plaats wel voorbehouden voor de Japanse thuismarkt. Bij ons is het wachten tot Toyota een onvermijdelijke GR Sport-versie van de Prius lanceert, zoals het dat ook al deed met bijvoorbeeld de Corolla, de Yaris en zelfs de RAV4.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws