Caterhams elektrische sportwagen wordt helemaal anders dan verwacht

Caterham Project V teaser 2023

Caterham heeft een teaser van zijn eerste elektrische sportwagen de wereld in gestuurd, en die heeft ons alvast compleet verrast. Zo kennen wij de Britse constructeur vooral van zijn vederlichte track cars met een minimum aan carrosserie, maar dat eindigt met deze EV. Sterker nog: de Project V krijgt gewoon een dak…

Een paar weken geleden ging bij Caterham het doek van de EV Seven, een conceptcar die precies doet wat hij belooft. Zo waren de Britten vertrokken van de auto die ze al sinds jaar en dag maakten, de Seven, maar hadden ze die getrakteerd op een potente elektrische aandrijflijn die het gewicht toch binnen de perken wist te houden. Dat lag dus allemaal mooi binnen het verwachtingspatroon dat we hadden van een eerste productie-EV van Caterham, maar dat verwachtingspatroon halen ze nu genadeloos onderuit.

EV met Ferrari Dino-design?

Op de Caterham-website is het aftellen namelijk gestart voor hun échte eerste elektrische sportwagen. Ze noemen hem voorlopig nog ‘Project V’ maar plaatsen er wel al een tekening van zijn uiteindelijke silhouet bij… En als je nu fanatiek Caterham-aanhanger bent, kijk je misschien beter even weg. Het ziet er namelijk naar uit dat de Project V niks meer met de Seven te maken gaat hebben. In de plaats daarvan lijkt het ding eerder tegen de proporties van een Ferrari ‘Dino’ 246 GT aan te leunen, al lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Caterham daar — net als bij de originele Lotus Seven — de patenten van weten te bemachtigen heeft… Hoe dan ook zou de Project V zo nog maar de tweede keer betekenen dat Caterham afwijkt van het design van de Seven, na de geflopte Caterham 21 van de 90’s.

Ferrari Dino 246 GT

Of het deze elektrische Caterham beter zal vergaan, zal niet alleen van zijn design maar ook van zijn aandrijflijn afhangen. Daarover verklappen de Britten nog niks, al lieten ze bij de onthulling van de EV Seven Concept wel vallen dat ze uit dat model concrete lessen zouden trekken voor de ontwikkeling van hun productiemodel. De kans zit er dus in dat deze Project V een gelijkaardige elektromotor krijgt als het geteste exemplaar van de EV Seven, wat hem 240 pk en 250 Nm koppel zou geven. Dat kan genoeg zijn om je mee te amuseren, maar enkel als de hele auto met accupakket en al licht genoeg weet te blijven. We zullen het weten op 12 juli, want dan stopt Caterham met aftellen naar de onthulling van deze Project V.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws