2022: Meer dan zes miljoen snelheidsboetes dankzij grotere pakkans

Flitsen snelheidsboete

In 2022 werden maar liefst 6,2 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven in België, een nieuw absoluut record. Door de pakkans te verhogen hoopt politie en justitie het aantal verkeersdoden terug te dringen.

Meteen een kanttekening, er zijn geen cijfers dat er meer Belgen zich niet aan de snelheidsregels houden. Wél liepen er meer chauffeurs tegen de lamp. Want met 6,2 miljoen snelheidsboetes in 2022 hebben we een nieuw record te pakken. In 2021 ging het namelijk nog over 4,9 miljoen snelheidsboetes.

Verkeersdoden terugdringen

Het is eigenlijk geen verrassing dat het aantal snelheidsboetes sterk oploopt. Want sinds vorig jaar hebben politie en justitie stappen ondernomen om de pakkans gevoelig te verhogen. Het gaat dan over het uitgebreid implementeren van trajectcontroles, het verstrengen van de tolerantiemarges en door simpelweg meer personeel aan te werven om de overtredingen te verwerken. Zo is er tegenwoordig een "Parket voor Verkeersveiligheid" dat 45 mensen personeel te werk stelt.

België blijft het matig doen qua verkeersdoden in Europa en volgens verschillende studies vallen veel dodelijke verkeersslachtoffers door overdreven snelheid. De puzzel valt dan ook snel te leggen. Toch maar je snelheid wat beter in het oog houden?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws