Leopold II-tunnel wordt Annie Cordytunnel

Op vrouwendag maakt Brussel Mobiliteit de uitslag van de stemming rond de nieuwe tunnelnaam van de Leopold II-tunnel bekend. Annie Cordy krijgt de eer haar naam te geven aan de vernieuwde tunnel onder de basiliek.

De stemronde van Brussel Mobiliteit liep van 1 tot en met 28 februari. 30.715 mensen brachten hun stem uit en Annie Cordy haalde met 22 procent van de stemmen de hoogste score.

grote dame

Annie Cordy - artiestennaam van Léonia Juliana barones Cooreman - doet bij de jonge Vlaming misschien geen belletje rinkelen maar de dame met Brusselse roots was een talentvolle zangeres met een internationale reputatie. Ze overleed in de zomer van vorig jaar na een hartaanval op 92-jarige leeftijd. In de 75 jaar waarin ze actief was bracht ze zowat 600 liedjes uit en speelde ze in tientallen musicals. Ze was vooral bekend in Franstalig België en Frankrijk. Eerder werd ook al een park in Laken naar haar vernoemd.

Laat het een moment zijn om ook even postuum muziek van de zangeres op te zoeken zodat je ze kan meeneuriën als je doorheen de vernieuwde tunnel onder de basiliek van Koekelberg rijdt.

De renovatie van de tunnel zal in de herfst van 2021 volledig afgerond zijn. De weggebruikers rijden dan door een moderne, veilige en mooi aangeklede tunnel. Op dat moment zal de naamswijziging van kracht worden en zal de bewegwijzering worden aangepast. Voor de bekleding van de wanden riep men de hulp van studio ArtBuild in, die op hun beurt weer beroep zullen doen op de talenten van kunstenares Charlotte Baudry om met een scenografie de wanden op te fleuren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws