Wathelet wil takelwagens over de pechstrook sturen

Als het aan Staatssecretaris voor Mobiliteit Wathelet (CdH) ligt, mogen takelwagens binnenkort over de pechstrook als ze op weg zijn naar een ongeval.

Momenteel mag dat niet zomaar, ook al zie je her en der takelwagens die misbruik maken van die onduidelijkheid. Pas na toestemming van parket of politie mogen ze dat. Wathelet wil dat veranderen en wil takelwagens die door de politie werden opgeroepen altijd de toelating geven om over de pechstrook te rijden door middel van een wijziging in de wegcode. Hij waarschuwt voor het gevaar bij het gebruik van de pechstrook en wil dat de nodige voorzichtigheid aan de dag gelegd wordt. Een blauw zwaailicht voor takelwagens vindt hij geen goed idee.

Als takelwagens de pechstrook kunnen gebruiken, kan heel wat fileleed voorkomen worden. Nu staan takelwagens vaak zelf in de file naar het ongeval dat ze komen opruimen. Ook brandweerwagens en ziekenwagens mogen niet zomaar over de pechstrook; alleen de politie mag dat bij de uitvoering van dringende opdrachten zonder extra toelatingen.

De uitspraken van Wathelet kwamen er naar aanleiding van vragen van Jef Van den Bergh (CD&V) en Tanguy Veys (Vlaams Belang)

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yannick 22:51
afbeelding van Yannick

allemaal goed maar volgens mij doen ze dat al veel langer :)

Sven 13:28
afbeelding van Sven

Het is niet omdat ze het doen, dat het toegelaten is. ;). Er zijn er die het zelfs doen als ze niét naar het ongeval rijden.

Yvesw 09:27
afbeelding van Yvesw

Inderdaad. Is niet nieuw. Probleem is dat soms ook de pechstrook vol staat met "knullen" die per se mee vooraan in de file willen staan. Ik vond zwaailichten of - beter nog - een sirene op takelwagens geen slecht idee. Anders mss een takeldienst vanuit de overheid oprichten? Creëert een hoop jobs. Probleem is wel dat als je er dan één opbelt, je vijf werkdagen kan wachten voor hij er is :-)

Techno Patat 13:23
afbeelding van Techno Patat

Meneer Wathelet, leest u mee? Ik mag hopen van wel!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws