Veroordeelde ziet 1 jaar cel omgezet in 50 euro boete

Veroordeelde ziet 1 jaar cel omgezet in 50 euro boete

Een man die vorig jaar was veroordeeld tot 1 jaar cel en 10 jaar rijverbod vanwege een straatrace met dodelijke afloop ziet zijn straf nu weggescholden in beroep.

De rechter van de correctionele rechtbank oordeelde in hoger beroep dat de veroordeelde geen schuld trof bij de dood van zijn twee vrienden in Zele. Ook werd hij vrijgesproken van vluchtmisdrijf. De 50 euro boete waarvan sprake krijgt hij omdat hij niet snel genoeg van het linker- naar het rechterrijvak ging.

De jongeman reed op 25 juni 2011 met zijn Audi op de Europalaan in Zele en stopte voor het rode licht op het linkerrijvak. Vlak achter Sinan Ö. stopte een Mini Cabrio met twee Turkse tieners uit Zele aan boord, Mezut C. (19) en Alper B. (17), vrienden van Ö. Toen het licht op groen sprong, vertrok Sinan Ö en ging hij niet onmiddellijk op het rechterrijvak rijden, maar trok op tot een snelheid van 100 km per uur. De Mini van zijn twee vrienden hing tegen zijn bumper, maar Ö. ging niet opzij. Toen hij aan het volgende verkeerslicht afremde tot de toegelaten 90 kilometer per uur, zag hij in zijn achteruitkijkspiegel dat de Mini achter hem plots verdwenen was. De Mini was tegen een verlichtingspaal en een boom gebotst en was in de gracht naast de weg terechtgekomen. De twee inzittenden overleden ter plaatse.

De rechter heeft terecht geoordeeld dat er helemaal geen sprake was van een straatrace', zegt Walter van Steenbrugge, de advocaat van Ö in Het Nieuwsblad. ‘Mijn cliënt stond voor het rode licht, en toevallig kwam een wagen achter hem staan met mensen die hij kende. Hij heeft niet geracet. En met het ongeluk heeft hij niets te maken. Toen hij merkte dat er iets gebeurd was met de Mini, is hij teruggekeerd naar de plaats van het ongeval. Op dat moment was de brandweer al gearriveerd. Hij heeft dus ook geen vluchtmisdrijf gepleegd.'

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieterjan 10:14
afbeelding van Pieterjan

edit: fixed, thx!

Techno Patat 11:48
afbeelding van Techno Patat

Optrekken tot 100 en dat was een straatrace? Amai, dan heb ik al veel straatrace's gedaan hoor -.-! En raar dat die mini aan 100 plots 'weg' was en dat hij niets gezien heeft (flitsende koplampen oid?)

Techno Patat 13:58
afbeelding van Techno Patat

zou wel eens goed kunnen zijn eigenlijk... Ik herinner me er ook vaag iets van :p!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws