999-CFQ is de laatste Belgische nummerplaat

Vrijdag werden de laatste Belgische nummerplaten gedrukt. Drukker van dienst was Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe. Hij zorgde voor de laatstgedrukte plaat die als kenteken 999-CFQ meekrijgt. De plaat gaat in de voorraad en wordt binnen anderhalve maand naar een eigenaar van een pas ingeschreven wagen gestuurd.

Vanaf 15 november wordt de Europese nummerplaat ingevoerd. Het rood wordt iets donkerder van kleur en krijgt één karakter extra. De kleur zorgde voor nogal wat discussie, aangezien de politie wit-zwart of geel-zwart voorstelde. De waalse politici zagen daar symbolen voor Vlaamse overheersing in en gingen er tegenin. Even zag het er naar uit dat we een kleurboek van zwart-geel-rood op onze nummerplaat zouden krijgen, uiteindelijk wijzigt er niet zo veel.

De nummerplaat wordt vanaf 15 november mooi thuisgestuurd, al moet de aanvrager nu wel zelf 20 euro ophoesten, waar dat vroeger door de belastingbetaler in het algemeen gebeurde. Wie zijn plaat personaliseert, krijgt daar vanaf nu altijd een 9 als eerste karakter op. Voorlopig wordt het nieuwe type plaat enkel uitgereikt bij een nieuwe inschrijving, wanneer de oude platen moeten verdwijnen van onze Belgische wegen is nog niet gekend.

De nieuwe nummerplaat zal 52 centimeter breed worden.

Bron: De Standaard

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
yannick D 20:27
afbeelding van yannick D

ik koop een sticker... elke mooie sportauto die zie je'r mee rijden dus ik neem aan dat dat legaal is

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws