Citroën Berlingo, Jumpy en Jumper in het nieuw, inclusief elektrische versies (2023)

Citroën vernieuwde bestelwagens 2023

Stellantis vernieuwt al zijn busjes, en daarin mogen die van Citroën natuurlijk niet ontbreken. Zo pronken zowel de Berlingo als de Jumpy en de Jumper met een grotendeels vernieuwde snuit, compleet met het nieuwe Citroën-logo… En de wijzigingen zijn ook van tel voor de zuiver elektrische varianten.

Je hebt het vast al gemerkt, maar Stellantis zet vandaag het mes in zijn bestelwagengamma. Zo worden de busjes van Fiat, Opel, Peugeot en Citroën in één beweging bijgepunt, en stuk voor stuk zoeken ze toenadering tot het uiterlijk van hun nieuwste personenwagens. Reken bijvoorbeeld op een Visor-grille bij Opel en een extra agressieve snuit voor de Peugeots… Maar wat verandert er precies bij Citroën?

Oli-snoet

Ook daar gaan de oude neusjes van de Berlingo, de Jumpy en de Jumper op de schop. In de plaats daarvan vinden we een wat minimalistischer smoelwerk voor de Berlingo en Jumpy, en die laatste krijgt ook een leuke verwijzing naar de Oli-conceptcar, want de koplampen krijgen hetzelfde hoekige lichtsignatuur aangemeten. Van diezelfde conceptcar nemen de busjes allemaal het nieuwe merklogo over, dat de twee chevrons voortaan in een ovaaltje huisvest. Nog een specifiek Citroën-trekje vind je binnenin want naast het nieuwe 10-inchscherm dat de zustermodellen bij de andere merken ook krijgen, pronken de Citroëns met extra comfortabele stoelen.

Citroën vernieuwde bestelwagens 2023

Ook op motorisch vlak werden de Citroëns bijgepunt, maar de meeste details passeerden al de revue in de bespreking van de Fiat-versies. De belangrijkste zaken zijn dat je de elektrische ë-Berlingo tegenwoordig met een warmtepomp kan krijgen, die het rijbereik opdrijft tot 330 kilometer terwijl de accu toch dezelfde blijft met 50 kWh. Bij de ë-Jumpy krijg je dan weer de keuze uit diezelfde 50 kWh-accu of eentje met 75 kWh, goed voor 350 kilometer range. De ë-Jumper doet het met 420 kilometer rijbereik uit een 110 kWh-batterij. Allemaal zijn ze ook nog verkrijgbaar met dieselmotoren terwijl de Berlingo ook nog een 1.2-benzineblokje heeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Gedece 20:13
afbeelding van Gedece

Raar dat er geen update te bespeuren valt van Toyota (Proace - Proace City).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws