Maserati Project24: Nieuw trackdayspeeltje in de spotlight

Maserati Project24

Het Italiaanse Maserati springt weerom op de trein van "trackday only" speeltjes en lanceert een tot 62 stuks beperkte circuituitvoering van haar nieuwe MC20 sportwagen. Met 740 pk en het nodige spoilergeweld is die Project24 nu al eentje om naar uit te kijken. Als je de duiten hebt natuurlijk.

Maserati heeft een rijke racehistorie. Eentje die je niet zo maar kan laten uitdoven. Daarom heeft het Italiaanse merk besloten om een nieuw trackdayspeeltje te lanceren. Die Project24 mag gezien worden als de spirituele opvolger van de in 2006 gelanceerde MC12 Edizione Corse die eveneens specifiek voor het circuit werd ontwikkeld.

Pure racewagen

Als basis neemt Maserati haar nieuwe MC20 sportwagen. Al blijft er niet zo heel veel van over. Zo krijgt de Project24 grotendeels nieuwe koetswerkpanelen die uiteraard niet meer hoeven te voldoen aan straatlegale regels. Daardoor gigantische luchtsleuven en een heerlijke spoiler met centrale vin. De drietand van het merk die in de achterlichten werd verwerkt is eveneens een fraai stukje kunst. We moeten het de Italianen dan ook geven, auto's ontwerpen, dat kunnen ze wel.

Maserati Project24

Neemt de Project24 ook nog over van zijn donorauto: de zogenaamde Nettuno V6. Je weet wel, dat 3-liter turbogeladen blok dat stiekem met de hulp van Ferrari werd ontwikkeld. In de straatlegale MC20 wekt dat blok een al forse 630 pk op, in deze Project24 wordt het vermogen opgeschroefd tot 740 stuks. Kwestie van de achterbanden lekker aan het zweten te brengen. Het vermogen wordt overgebracht via een sequentiële zesbak. Drinken mag de Project24 uit een "FIA gehomologeerde" benzinetank van 120 liter. Dankzij het leeggewicht van minder dan 1.250 kg is de Project24 daarnaast ook opvallend licht. Al is dat niet moeilijk natuurlijk als je weet dat het interieur volledig gesloopt wordt.

Maserati Project24

Amper 62 stuks zal Maserati gaan bouwen van dit circuitspeeltje... en iets zegt ons dat die vlot de deur uit zullen gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws