Porsche 718 Cayman en Boxster zo populair... dat Volkswagen deel productie op zich neemt

Porsche 718 Boxster 718 Spyder productie

Porsche kan het succes van haar 718 Cayman en 718 Boxster zelf niet bijhouden waardoor het richting Volkswagen kijkt om de productieachterstand weg te werken. Vanaf halfweg 2023 zal het kleinere broertje van de 911 ook van de band rollen in de Volkswagen-fabriek in Osnabruck.

De sportwagen met uitsterven bedreigd? Denk opnieuw. Porsche ziet zo'n grote vraag naar de 911 en 718 dat het niet kan volgen met productie in haar fabriek in Stuttgart-Zuffenhausen. Niet gek, als je weet dat die fabriek momenteel al tegen haar productielimiet zit. Daardoor kijkt het richting Volkswagen om het euvel op te lossen.

Kwaliteit gegarandeerd

Een oplossing werd gevonden in de Volkswagen-fabriek in Osnabruck, de voormalige site van van koetswerkbouwer Karmann. Die fabriek is een zogenaamde "multi-merkenfabriek". Of anders gezegd: de fabriek staat wel vaker in om productie over te nemen. Zo bouwde de site ook al in 2012 extra modellen van de Porsche Boxster, recenter nog exemplaren van de 718 Cayman en zijn er ook Cayenne's gebouwd in de fabriek.

Porsche 718 Boxster 718 Spyder productie

Momenteel staat de fabriek in voor de bouw van de Volkswagen T-Roc cabrio en Arteon Shooting Brake, naast het produceren van onderdelen voor Bentley en Porsche. Gezien de ervaring drukt Porsche dan ook potentiële kopers op het hart dat de kwaliteit gegarandeerd wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jos D. 19:59
afbeelding van Jos D.

Dus ineens geen chiptekorten meer ? Bewijst enkel dat dit één groot boerenbedrog is. Bewust schaarste creëren om de prijzen op te drijven is een tactiek van alle tijden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws