Straf: Lexus geeft 10 jaar garantie op nieuwe én tweedehandswagens (2022)

Lexus Relax garantie voorwaarden

Lexus grijpt de (virtuele) salonperiode aan om Lexus Relax te lanceren, een nieuwe formule waarbij auto's van het merk automatisch tot 10 jaar garantie krijgen. Opmerkelijk is dat ook tweedehandswagens in aanmerking komen. Ook al zijn ze voordien niet onderhouden in het officiële netwerk.

Een hoge betrouwbaarheid en een uitgebreide garantie, het zijn twee krachtpunten waarmee Japanse en Koreaanse merken zich op het Europese vasteland wisten te nestelen. Lexus onderstreept het vertrouwen in haar producten door tot 10 jaar garantie te geven op modellen van het merk. Ongeacht of die nu gloednieuw of tweedehands zijn.

Relax, take it...

Lexus noemt de nieuwe formule Lexus Relax en laat er meteen bij weten dat bestaande (of toekomstige) klanten niets specifiek hoeven te ondernemen om beroep te kunnen doen op de formule. In een notendop komt het er op neer dat elke auto na een jaarlijks onderhoud in het erkende Lexus-netwerk gratis een langere garantie krijgt van 12 maanden en dit tot de auto 10 jaar oud is. Het programma is zelfs toepasbaar op een Lexus die tweedehands werd gekocht én door de vorige eigenaar niet werd onderhouden in het erkende netwerk.

Lexus Relax garantie voorwaarden

Wat de kleine letters zijn in de formule? Om te beginnen gaat Lexus Relax pas in na de klassieke fabrieksgarantie van 3 jaar of 100.000 km. Daarna krijg je dus na een jaarlijks onderhoud bij een erkende dealer een gratis garantie van 12 maanden of 15.000 km. De garantie wordt toegepast tot de wagen 10 jaar oud is of 200.000 km op de teller heeft staan. Elke auto die minder dan 10 jaar oud is en/of minder dan 185.000 km op de teller heeft komt in aanmerking voor deze gratis langere garantie. Dus ook tweedehandswagens die voordien buiten het officiële netwerk werden onderhouden. Tenslotte geldt een "wachttermijn" van 1 maand voor de verlengde garantie van kracht gaat als het onderhoud buiten de gestelde termijnen wordt uitgevoerd.

Vinden jullie garantievoorwaarden belangrijk bij de aanschaf van een auto? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 12:56
afbeelding van Yannick

vroeger nooit om gegeven maar sinds de particuliere aankoop van een PHEV heb ik daar voor volgende keer toch al besloten altijd met garantie te kopen. Bij BMW tijdens de 4 jaren acties bijvoorbeeld of nu dit systeem van 10 jaar lijkt me al helemaal top, als je het al nodig hebt op een Lexus...

de garantie van 2 jaar via kleine autohandelaars op de hoek van't straat vertrouw ik dan weer niet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws