Lexus heeft 2 miljoen "geëlektrificeerde" auto's verkocht

Lexus hybrides 2021

Samen met moederbedrijf Toyota was Lexus één van de pioniers van de geëlektrificeerde aandrijvingen. Zo schoof het in 2005 al een hybride-SUV naar voren met de RX 400h. Nu, vijftien jaar na datum kan het merk officieel meldden dat het 2 miljoen auto's heeft verkocht met "een vorm van elektrificatie" aan boord. Het gaat hier echter niet over full-EV's.

Toegegeven, het klinkt gewichtig om in deze tijden ruchtbaar te maken dat je maar liefst 2 miljoen geëlektrificeerde auto's hebt verkocht als merk. Toch zet je daarmee de man in de straat wat op het verkeerde been. Want het gaat hier uiteraard niet over puur elektrische modellen. Nee, Lexus en Toyota zijn marktleiders als het aankomt op hybridewagens. Auto's die - toegegeven - een elektromotor gebruiken maar ook teren op een klassieke verbrandingsmotor.

130K per jaar

Nu goed, 2 miljoen geëlektrificeerde auto's sinds het onthullen van de RX 400h in 2005. Dat betekent ruwweg 130.000 hybrides per jaar, wereldwijd. Dat is puik werk maar nu ook niet zo hallucinant. Om je een idee te geven: Tesla verkoopt jaarlijks fors meer Model 3's. Desalniettemin is 96% van de verkochte Lexussen in Europa tegenwoordig een hybride of EV (Lexus heeft tegenwoordig de elektrische UX 300e). Dat is dan weer wel een cijfer om mee uit te pakken. Op wereldschaal gaat het ruwweg om 1 op de 3 auto's die wordt verkocht met een vorm van elektrificatie bij Lexus.

Lexus hybrides 2021

Dat cijfer zal de komende jaren zonder twijfel nog fors stijgen. Want tegen 2025 plant het merk twintig nieuwe of vernieuwde modellen. Daarbij zullen ook hybrides, plug-inhybrides en full EV's horen. Dit jaar komt er nog een plug-in bij van een nog niet gespecifieerd model, volgend jaar krijgen we een nieuwe elektrische SUV op ons bord.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws