MG gaat compleet bonkers met MG 6 XPower (2021)

MG 6 XPower info

Het Britse MG heeft na enkele jaren onder de radar haar mojo teruggevonden. Met moderne modellen en knappe conceptwagens is het merk zichzelf terug in de spotlight aan het zetten. Laatste in lijn is deze MG 6 XPower, een soort van liefdeskind tussen Mercedes-AMG, Alfa Romeo Guilia GTA en Hyundai i30 N.

De kans is groot dat je nog nooit van de MG 6 hebt gehoord. Zonde, want het is een best wel fraaie sedan die het Britse merk op de wereldmarkt aanbiedt. Desgewenst zelfs met plug-inaandrijving. Om de compacte sedan extra in de spotlight te rijden heeft het merk op Weibo (China's "Facebook") foto's getoond van de MG 6 XPower. Een uitermate extreme versie van die 6 Sedan.

305 pk?

Het resultaat is een soort van liefdeskind tussen een Hyundai i30 N, Mercedes-AMG en Alfa Romeo Guilia GTA. Vooraan krijgt hij een agressieve snuit waarop de grille met verticale spijlen centraal staat (à la AMG). De flank laat zich kennen door verbrede wielkasten en forse velgen die knalgroene remklauwen herbergen. Achteraan kan je dan weer niet naast de spoiler en forse diffuser kijken. De fraaie groene lakkleur die overvloeit naar een zwart dak en onderzijde maakt het plaatje af. Geef toe, visueel ziet dit er best dik uit.

MG 6 XPower info

Neem je een kijkje binnenin, dan worden de sportieve details doorgetrokken. Sportstoelen met XPower-logo, stuurtje met vlakke onderkant, groene stiksels en zelfs groene gordels. Op de instaplijst staat trouwens "XPower Limited Edition", wat insinueert dat MG deze versie daadwerkelijk in productie wil nemen. Hamvraag blijft natuurlijk welke motor er onder de kap zal steken. Een tijdje terug schoof MG al een 305 pk sterke plug-in naar voren. Die gebruikt een 1.5-liter turbo viercilinder, een 10-trapsautomaat en een elektromotor die energie tapt uit een accu van net geen 10 kWh. Kijk, een plug-inalternatief voor de Hyundai i30 N of Mercedes-AMG CLA 35? Wij zijn fan!

MG 6 XPower info

MG belooft alvast binnenkort meer info te geven over deze MG 6 XPower. Of hij ook naar België komt is koffiedik kijken. Zo verwacht MG in België eind dit jaar nog de elektrische SUV Marvel R en begin volgend jaar de elektrische stationwagen MG5. Of er nog plaats is voor een plug-insedan is dan ook maar de vraag.

MG 6 XPower info

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws